06 Temmuz 2012 12:30

Rakel Dink Roboskî’deydi

Suikaste kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, sanatçı Zeynep Tanbay ve Yazar Bejan Matur’la birlikte  Roboskî’de katledilen 34 kişinin ailelerini ziyaret etti.Heyet katledilenlerin aileleriyle birlikte mezarlığı ziyaret ederken, burada konuşan Zeynep Tanbay, devletin katliam ile ilgili gerçeğ

Rakel Dink Roboskî’deydi
Paylaş

Suikaste kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, sanatçı Zeynep Tanbay ve Yazar Bejan Matur’la birlikte  Roboskî’de katledilen 34 kişinin ailelerini ziyaret etti.

Heyet katledilenlerin aileleriyle birlikte mezarlığı ziyaret ederken, burada konuşan Zeynep Tanbay, devletin katliam ile ilgili gerçeği kabul etmediğine dikkat çekerek, “Çok büyük haksızlıklar oldu. Roboskî katliamının peşini bırakmayacağız” dedi. Tanbay, sanatçılar tarafından yaptırılan taş bir anıtın eylül ya da ekim ayında Roboskî’ye getirileceğini de söyledi. Kendisi de Şırnaklı olan Rakel Dink geceyi Roboskî’de geçirdikten sonra annesinin Silopi’ye bağlı Hesana Köyü’nde bulunan annesinin mezarını ziyaret etti. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Bekaroğlu’dan Kurtulmuş’a mesaj

SONRAKİ HABER

İnsan bakamayacağı çocuğu nasıl doğursun?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...