01 Haziran 2017 18:07

Giuliani ve Mukasey, Zarrab'ı savunabilecek

Reza Zarrab'ın davasına bakan yargıç Richard Berman'ın, Rudolph Giuliani ve Michael Mukasey'nin Zarrab'ı savunabileceğine hükmettiği bildirildi.

Paylaş

ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın davasına bakan yargıç Richard Berman'ın, eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey'nin Zarrab'ı savunabileceğine hükmettiği bildirildi.

Reuters ajansının haberine göre, New York'ta görülen duruşmada Berman, "çıkar çatışması yaratmalarına rağmen", Giuliani ve Mukasey'nin Zarrab'ın savunma ekibine dahil olabilmelerine onay verdi.

Berman bununla birlikte "çıkar çatışmalarının soruna dönüşmemesi için" iki avukatın durumlarının yakından denetlenmesini kararlaştırdı.

Yargıç Berman, "Mahkeme aynı zamanda, davanın görüleceği 30 Ekim'e kadar yargı sürecinin bütünlüğünün korunmasının önemini de göz önünde bulundurdu" dedi.

Rudolph Giuliani, 11 Eylül saldırıları sırasında New York Belediye Başkanı'ydı. Giuliani son başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ı desteklemiş, başkan seçilen Trump eski belediye başkanını Beyaz Saray'da oluşturduğu siber güvenlik çalışma grubunun başına getirmişti.

Michael Mukasey ise George W. Bush'un başkanlığının son döneminde ABD Adalet Bakanı'ydı.

New York'taki mahkeme, Giuliani ile Mukasey'in Zarrab'ın savunma ekibine dahil edilmesinin iki konuda çıkar çatışması yaratabileceğini incelemişti:

Mukasey'in bağlı olduğu Debevoise & Plimptin avukatlık bürosunun aynı zamanda Zarrab'ın mağdur ettiği öne sürülen 8 bankayı da temsil etmesi,

Giuliani'nin bağlı olduğu Greenberg Traurig'in müvekkilleri arasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin de bulunması.

ZARRAB'A YÖNELİK SUÇLAMALAR

Reza Zarrab, "ABD'nin yaptırımlarını yasadışı yollarla bypass etmek için İran devleti ve bazı şirketler adına finansal işlemler yapmak", "ABD'yi dolandırmak", "sahtekârlık yapmak" ve "kara para aklamakla" suçlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

The US and YPG units conducted a joint airborne operation against ISIS

SONRAKİ HABER

Veli Saçılık'a yakın mesafeden plastik mermi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...