01 Haziran 2017 16:38

Nâzım Hikmet etkinliklerle anılacak

Nâzım Hikmet 54’üncü ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Paylaş

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi, Nâzım Hikmet’in 54’üncü ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da “Yaşamaya Dair 2002-2017” etkinliğini Ankaralılarla buluşturacak. 18.00’de başlayacak etkinlikte, Tiyatrocu Tamer Levent ile Besteci Ali Aykaç, şiirleri aracılığıyla ozanın biyografik portresini çizecek.

Çankaya Belediyesi ayrıca Yılmaz Güney Sahnesinde, 9 Haziran 19.00’da ise Ozan Der Halk Müziği Korosunu dinleyicisiyle buluşturacak. Konserde, Alevi Bektaşi kültürünün parçası olan halk ozanlarının deyişleri eşliğinde semah gösterisi de yapılacak. 23 Haziran 19.00’da Tiyatro Yolcuları’nın “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” oyunu ise Altı Nokta Körler Derneği yararına oynanacak. Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Sedat Atamtürk’ün yönettiği oyun görme engellilere ve ailelerine ücretsiz olacak. Şişli’de Ressam Haydar Özay’ın Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Resimleri” başlıklı kişisel sergisi 3 Haziran’da açılacak. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi de Nâzım Hikmet’i 3 Haziran Cumartesi günü özel bir programla anacak.

ŞİŞLİ’DE ‘NÂZIM HİKMET’ SERGİSİ AÇILIYOR

Ressam Haydar Özay’ın Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen “Nâzım Hikmet Resimleri” başlıklı kişisel sergisi 3 Haziran’da açılacak. Haydar Özay’ın, büyük şair Nâzım Hikmet’in ölümsüzlüğünün 54. yılı anısına hazırladığı resimlerden oluşan sergi, Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde 3-11 Haziran 2017 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sanatçının 24 eserinin yer aldığı sergi, Nâzım Hikmet’in “Salkımsöğüt” ve “Masalların Masalı” gibi şiirlerinin resimsel yorumlarından büyük şairin şarkılarının sözlerini yazdığı “Lüküs Hayat” opereti resimlerine kadar uzanıyor. Nâzım’ın Bursa, Çankırı hapishanelerinde kitapla, şiirle dolu yaratıcılık anları, tiyatro ve klasik müzikle ilgili birbirinden farklı sahneler de resimlerin konuları arasında. 

NÂZIM’I YAŞAYANLAR

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi de Nâzım Hikmet’i 3 Haziran Cumartesi günü özel bir programla anacak. Tekirdağ Ticaret Odası Konferans Salonu ‘nda saat 15.00’te başlayacak etkinlikte şairi tanımış ve bugün hayatta olan üç isim; Gazeteci ve Yazar Hıfzı Topuz ile Orhan Karaveli ve hapishane arkadaşı Ressam İbrahim Balaban anlatacak. Etkinlik öncesi saat 13.00’te Süleymanpaşa Belediyesi tarihi binasında İbrahim Balaban Özel Koleksiyonu Sergisi de ziyarete açılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fahrelnissa Zeid’in en kapsamlı sergisi İstanbul Modern’de

SONRAKİ HABER

Abidin Dino Sergisi Soul’n Art’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...