01 Haziran 2017 16:10

ABD ve YPG’den hava indirme operasyonu

ABD askerleri ile YPG’ye bağlı özel kuvvetler, Suriye’nin Rakka kentinin doğusunda IŞİD’e yönelik hava indirme operasyonu gerçekleştirdi.

Paylaş

ABD askerleri ile YPG’ye bağlı özel kuvvetler, Suriye’nin Rakka kentinin doğusunda IŞİD’e yönelik hava indirme operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 3’ü “emir” olmak üzere 8 IŞİD militanı öldürüldü, 4 IŞİD “emir”i ise sağ yakalandı.

Sputnik’in YPG kaynaklarına dayandırdığı habere göre, operasyon öncesinde ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları tarafından bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi. 

YPG’den bir yetkili operasyon ile ilgili, “Rakka doğusunda Şenine köyünde bir grup IŞİD emirinin kendilerine sivil görünümü vererek konakladıkları istihbaratını almamız üzerine ABD askerleri ile ortak hava indirme operasyonu gerçekleştirdik. Operasyonda ABD özel kuvvetleri ve YPG özel birimi YAT birlikleri operasyonda yer aldı. IŞİD militanlarının kaldığı yerlere operasyon yaptık. Şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışma sonucunda 8 IŞİD militanı öldürüldü. Bunlardan 3’ü IŞİD emiriydi. 4 IŞİD üyesini ise sağ yakaladık. Yakalanan IŞİD emirleri şimdi sorgudalar” dedi.

Operasyonda ABD ve YPG’den can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sahra Çölü’nde 3’ü bebek 44 göçmen susuzluktan öldü!

SONRAKİ HABER

Filistin’de insani ihtiyacın temel nedeni İsrail işgali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...