01 Haziran 2017 15:04

Şırnak’ta hayatını kaybeden askerler defnedildi

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren askerler 13 asker için tören düzenlendi. 

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına ait helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren askerler 13 asker için tören düzenlendi. 

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına götürülen cenazeler buradan iki uçak ile memleketlerine gönderildi. 

Piyade Komando Kıdemli Başçavuş 47 yaşındaki Mehmet Erdoğan, memleketi Kayseri’de Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze namazı ve askeri törene Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

42 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç’un cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde defnedildi. Uzman Çavuş Zeki Koç için ilçeye bağlı Bostanlar Köyü’nde düzenlenen törene Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı.

32 yaşındaki Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Adana’da toprağa verildi. Törene Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Tümgeneral Aydoğan Aydın, Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde düzenlenen törenin ardından defnedildi. Cenaze törenine  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket  Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu Yaşa: Tedavi edilmiyorum

SONRAKİ HABER

Yemen'de kolera salgını yayılıyor: Ölü sayısı 500'ü aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...