01 Haziran 2017 14:56

Hasta tutuklu Yaşa: Tedavi edilmiyorum

IŞİD’le yaşanan çatışmada yaralanan ve tedavi için geldiği Türkiye’de gözaltına alınarak tutuklanan Özgül Yaşa, tedavisinin yapılmadığını ileri sürdü.

Paylaş

IŞİD’le yaşanan çatışmada yaralanan ve tedavi için geldiği Türkiye’de gözaltına alınarak tutuklanan Özgül Yaşa, tedavisinin yapılmadığını ileri sürdü.

Tarsus C Tipi Kapalı Kadın Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Özgül Yaşa, cezaevinden gönderdiği mektupta, gözaltına alındıktan sonra yaralı olmasına rağmen 3 gün boyunca hücrede tutulduğunu ve sağlık kontrolünden geçirilmeden sevk edildiği mahkemece tutuklandığını söyledi. Cezaevinde de 3 gün boyunca hücrede tutulduğunu belirten Yaşa, bir hafta sonra talebi üzerine hastaneye götürüldüğünü ancak yapılan tetkik ve muayene sonucunun kendisine açıklanmadığını anlattı. Sağlık sorunlarının ciddi bir şekilde devam ettiğini aktaran Yaşa, “Tedavi olamıyorum. Yüz kısmımda soldan tam burnumun üzerinden aldığım kurşun, yine başımın sol tarafından kulağımın hemen arka kısmından çıkmıştır. Bir yıldan fazla bir süre boyunca dilde uyuşukluk, çenede hareketsizlik olduğu için yemek yiyemiyor ve konuşamıyordum. Hareket edemiyorum ve sürekli sabit duruyorum” dedi. (Mersin/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Gezi aileleriyle acılarımız da mücadelemiz de ortaklaştı'

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta hayatını kaybeden askerler defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...