01 Haziran 2017 14:48

'Gezi aileleriyle acılarımız da mücadelemiz de ortaklaştı'

Lice’de öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Gündüz Yıldırım Gezi'de hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarının ortaklaştığını söyledi.

Paylaş

Gezi eylemleri sırasında Lice’de 28 Haziran 2013 tarihinde kalekol protestosunda askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Gündüz Yıldırım, “Medeni; Roboskî, Ceylan Önkol, Gezi, Berkin Elvan için hep alanlardaydı” dedi. Gezi eylemlerinin yıl dönümü dolayısıyla dihaber’e konuşan anne Yıldırım, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarının ortaklaştığını ifade ederek, “Gezi’de çocuklarını kaybeden ailelerle bizi yan yana getiren acılarımızdı” diye devam etti. 

KANLI GÖMLEĞİYLE ÖZLEM GİDERİYOR

Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden gençlerden biri de 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’dı. Lice’de barış talebiyle gittiği kalekol protestosunda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ı vurmak suçundan yargılanan Er A.Ç. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesince beraat ettirilirken, yetkililer ve karakola destek için gelen JÖH timleri hakkında takipsizlik verilerek dosyanın üzeri örtüldü. Mahkemenin kararı ailenin adalete olan inancını da tümden yok etti. Anne Fahriye Gündüz Yıldırım, oğlu vurulduğundan bu yana ondan geriye kalan kanlı tişörtünü her gün çıkarıp, koklayarak özlem gideriyor. Ölümünün ardından oğlunun üzerindeki eşyaları teslim almak için büyük mücadele verdiğini anlatan anne Yıldırım, sadece vurulurken üzerinde bulunan kanlı tişörtünü alabilmiş. Oğlunun ölümüne ilişkin kamera kayıtları olmasına rağmen kimseye ceza verilmemesine isyan eden anne Yıldırım, “Kararın verileceği mahkeme günü ben Medeni’den bana kalan kanlı tişörtünü mahkemeye götürüp onların yüzüne fırlatmak istedim. Belki vicdanları vardır da sızlar diye. 4 yıldır çok acı çektik. Belki adalet yerini bulur diye mücadele verdik; ama onu da bize çok gördüler” diye tepki gösterdi. Oğlunun hedef seçilerek vurulduğunu söyleyen Yıldırım, “Görüntülerden de her şey açıktır ve görülüyor. 4 yıl geçti. Biz bu kadar acı çekerken, katillerin böyle ödüllendirilmesi bizi derinden yaralıyor. Medeni’siz çok zor günler geçirdik” diye konuştu.

YILLAR GEÇSE DE UNUTAMAYIZ

Gezi direnişinde oğlu gibi 7 gencin polisler tarafından öldürüldüğünü, annelerin acılarının katlandığını dile getiren Yıldırım, Ethem Sarısülük öldürüldüğünde oğlunun çok üzüldüğünü söyleyerek, “Medeni; Roboskî, Ceylan Önkol, Gezi, Berkin Elvan için hep alanlardaydı. Kabul etmiyordu haksızlıkları. Medeni’nin katilleri nasıl cezasız kaldı, Gezi’de öldürülen çocukların da katilleri cezasız kaldı. Ethem’in katilleri ceza almadığı gibi ailesinin başına bin bir türlü şey getirdiler. Ben mahkemede de dedim ‘Devlet köpeğini bile koruyor. Ama insanlığı, adaleti hiç bilmiyor’ Türkiye’de adalet yok. Bizi de yan yana getiren bu acılar, bu hukuksuzluklardır. Çocuklarımız 4 yıl önce katledildi ama yıllar geçse de unutmak çok zor” dedi. Lice’nin hâlâ büyük abluka altında olduğunu ve orada yaşayan insanların baskı altına alındığını dile getiren Yıldırım, “Kabul etmiyoruz bu zulmü. Bizim derdimize derman olmayacak bu karakollar. Ancak daha fazla ölüm, daha fazla gözyaşı getirebilir” diye devam etti. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe şarkı söyleyen öğrenci ve öğretmeni gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Yaşa: Tedavi edilmiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa