01 Haziran 2017 14:24

İsveç’de çalıntı kamyon araba ve bisikletleri ezdi

İsveç’in Eskilstuna ilinde bir kamyonu çalan bir kişi, yolda bulunan araba ve bisikletleri ezdikten sonra aracı yol kavşağında bırakarak kaçtı.

Paylaş

İsveç’in Eskilstuna ilinde bir kamyonu çalan bir kişi, yolda bulunan araba ve bisikletleri ezdikten sonra aracı yol kavşağında bırakarak kaçtı. Kamyonlu saldırı sırasında yaralanan olmadı.

Bu sabah saat 06.30’da Eskilstuna il merkezinde bulunan bir otelin önünden bir çamaşır temizleme firmasına ait bir kamyon çalındı. Saat 11.00 sularında çalıntı kamyonun park halindeki birkaç araç ve onlarca bisikleti ezdiği ihbarı yapıldı.

Olay yerine giden polis ekipleri, kavşak ve kavşağa giden yolları güvenlik şeritleriyle çevreledi. Polisin basın sözcüsü Björn Öberg, kamyonu kontrol ettiklerini ve kamyonun sürücüsünü aradıklarını, saldırının hangi amaçla gerçekleştirildiğini henüz bilmediklerini söyledi.

Kamyonun araçları ezdiği yerin yakınlarında yemeklerin satıldığı yüzlerce kişinin yemek yediği bir pazar yeri bulunuyor. İsvç Devlet Televizyonu, pazar yerinde çok sayıda silahlı polisin gönderildiğini duyurdu.

7 Nisan günü, Stockholm il merkezinde bir kamyonu çalan bir IŞİD’cının gerçekleştirdiği  saldırı sırasında 5 kişi yaşamını yitirmişti. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İsveç sendikasından ihraç edilen emekçilere maddi destek 

SONRAKİ HABER

‘Daha’ Çek Cumhuriyeti’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...