01 Haziran 2017 13:47

İhraç edilen öğretmenden alternatif karne şenliği

İhraç edilen öğretmen Mehmet Sarı’nın 15 haftadır gerçekleştirdiği  ‘Sokak okulu’ etkinliği dün ‘alternatif karne şenliği’ ile son buldu.

Paylaş

Vasfı Rıza Zobu İlkokulu’nda ihraç edilen öğretmen Mehmet Sarı, ihraçlara karşı öğrencileri ve velileri ile 15 haftadır gerçekleştirdiği  ‘Sokak okulu’ etkinliği dün  ‘ alternatif karne şenliği’ ile son buldu. 

Öğrenci ve velilerin, “Sevgiye KHK işlemez”, “Öğretmenimizin suçu ne”, “Sokak okulu kuran Mehmet öğretmene adalet istiyoruz”, “KHK ile öğretmenimize yapılan haksızlık hepimizdir” dövizleri taşıdı. Eğitim emekçisi Sarı ise, “Öğrencilerimi istiyorum” dövizini taşıdı. 

Yüzlerce kişinin katıldığı etkinliğe yönelik polis “müdahale edeceğiz bitirin” uyarısında bulundu.  Sarı, okulların tatile girecek olmasından dolayı öğrencilerine karne dağıttı. Oyunlar oynanan, gösteriler yapılan ve kitap dağıtılan etkinlikte, adalet için kitap okuma, sokak dersi, veli konuşmaları yapıldı. Karne dağıtımının ardından ise ‘öğretmenimizi istiyoruz’ diye gökyüzüne balonlar bırakıldı.

Burada konuşma yapan Sarı, “7’den 70’e adalet için kitap okuduk.  Sokakta ders yaptık.  Soğuk, yağmur, çamur demeden, baskı ve tehditlere aldırmadan hiç aksatmadık sokak okulumuzu. Malum yaz geldi. Okullar tatile giriyor. Biz de sokak okulunuza kısa bir ara verelim dedik. Çetin ve yorucu bir eğitimdi sokak okulunun adalet eğitimi. Hem duyarsız topluma mesaj veriyor, onları adalet için ışık yakmaya çağırıyor, hem de baskı ve tehditlere boyun eğmeyerek eşi görülmemiş bir eylemi hayata geçiriyorduk. Öğretmenlik biz bitti demeden bitmeyecek” dedi. Son olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderen Sarı şunları söyledi: “Yaşamlarını ortaya koyarak direnen, taleplerini karşılanmak yerine hapse atılarak gözlerden ırak ölüme bırakılan Nuriye ve Semihi unutmadık. Cinayete ortak olmamak için herkesi göreve çağırdık. Yani 30 Mayıs ta öğretmenlik biz bitti demeden bitmez dedik ve yüzlerce veli öğrenci KHK’ler hükümsüzdür dedi. Daha bitmedi. Öğretmeye devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

A Milli Takım kadrosunda 3 yeni isim

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere ülkücü saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa