01 Haziran 2017 13:12

EMEP: İktidar keyfi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan yaptığı yazılı açıklama ile EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’in pasaportuna el konmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Parti devleti yönetiminin fiilen uygulandığı ülkede her gün hukuksuzlukların bin bir çeşidinin yaşandığını belirten Doğan: “Partimiz Merkez Yürütme Kurulu üyesi, 24-25. Dönem İstanbul milletvekili Abdullah Levent Tüzel’in, bir etkinlik davetiyle yurt dışına çıkışı esnasında, iptal edildiği bildirilerek pasaportuna el konmuş ve yurtdışına çıkışı engellenmiştir.

Pasaportun neden iptal edildiğine dair bilgi verilmediği gibi sorulduğunda da ‘bilgi edinme yasasında değişiklik yapıldığı gerekçesi ile bilgi verilmemektedir’ denilmiştir.
Ancak pasaport değişikliği başvurusunda ya da yurtdışı çıkışlarında kişi iptal kararıyla karşılaşmaktadır” dedi.

İktidarın, tamamen hukuksuz, keyfi uygulamalarına bir yenisini daha ekledğini vurgulayan Doğan şunları söyledi: “İktidarın bu keyfi, baskıcı ve zorbaca tutumunu kınıyor, OHAL uygulamalarının olağan hale gelmesine, KHK ile ülke yönetilmesine izin vermeyeceğimizi, demokrasi için mücadelede ısrar edeceğimizi duyuruyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin akademisyen kökenli milletvekillerinden bildiri

SONRAKİ HABER

Tuncer Bakırhan'a tahliye çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...