01 Haziran 2017 12:47

EMEP MYK üyesi Levent Tüzel’in pasaportuna el kondu

EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’in pasaportuna el konulurak, yurt dışına çıkması engellendi.

Paylaş

EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’in yurt dışında bir toplantıya katılmak için gittiği Atatürk Havalimanı’nda, pasaportuna el konularak yurt dışına çıkışı engellendi. Tüzel yurt dışına çıkışının engellenmesine tepki gösterdi.

EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel, yurt dışında bir toplantıya katılmak için gittiği Atatürk Havaalanı’nda pasaportuna el konulduğunu öğrendi. Tüzel pasaportuna bakan polisin kendisine hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında pasaportunun iptal edildiğini söylediğini aktardı, ancak durumu netleştiremediklerini söyledi. 

Tüzel, şu açıklamayı yaptı: “Bu durum, memleketteki OHAL’in ve keyfi tutumun sonucu. Herhangi bir mahkeme karar olmaksızın seyahat özgürlüğünün engellenmesidir. Türkiye’nin halini gösteriyor.”

Uzun yıllardır siyaset yapan Tüzel, “Bizim konuşma ve siyaset yapma hakkımızı, ülkenin sorunlarını çözümünde çalışma imkanımızı ortadan kaldıran bir uygulama. Pasaportun ipatali, tekçi yönetimin, herkesi susturmak istemesinin bir yansıması” dedi. Tüzel, pasaport iptaline ilişkin durumu inceleyeceklerini ve kararın iptali için gerekli yerlere başvuracaklarını söyledi. 

3 MAYIS’TA YAKALAMA KARARI VERİLMİŞTİ 

Levent Tüzel hakkında, 3 Mayıs’ta  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. 10 Ekim Katliam davasını izlemek için gittiği Ankara Adliyesi Talimat Bürosunda SEGBİS aracılığıyla ifade veren Tüzel, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Tüzel’e 14 temmuz 2012’de Diyarbakır Valiliğinin yasakladığı miting sonrasında Kürt sorununun demokratik çözümüne vurgu yaptığı konuşmasına, 2012'deki DTK ziyaretine, HDK sözcülüğü dönemindeki faaliyetlerine ve 2011 Newrozu’na katılımına ilişkin sorular yöneltmişti. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de hafriyatların arasında bir cenaze bulundu

SONRAKİ HABER

CHP’nin akademisyen kökenli milletvekillerinden bildiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...