01 Haziran 2017 12:08

Demirtaş SEGBİS'i reddetti

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt ve Mersin'de yargılandığı davaların duruşmasına SEGBİS ile bağlanmayı reddederek, katılmadı. 

Paylaş

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tahliye edildikten sonra milletvekilliği düşürülen Nursel Aydoğan hakkında "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet etmek" iddiasıyla Siirt 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 2'nci duruşması görüldü. 

Demirtaş'ın avukatlarının hazır bulunduğu duruşma gelen evrakların okunmasıyla başladı. Demirtaş'ın avukatı Aygül Demirtaş Gökalp, müvekkilinin SEGBİS'le duruşmada dinlenmesinin yargılamanın yüz yüzeliği ve adil yargılama ilkesine aykırı olduğu için duruşmada hazır edilmesi talebinde bulundu. Buna ilişkin taleplerini daha önce de sunduklarını belirten Gökalp, SEGBİS talepleri olmadığını söyledi. 

Diğer avukatlar da bu taleplere katıldıklarını beyan etti. 

Mahkeme, hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınması ve Demirtaş'ın duruşmada hazır edilmesi talebinin değerlendirilmesi gerekçesiyle duruşmayı 10 Ekim'e erteledi. 

Dermitaş'ın yargılandığı bir diğer duruşma da Mersin'de görüldü. 

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na "Hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davanın duruşması Mersin14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, duruşmaya katılmazken, 2 avukatı hazır bulundu.

Demirtaş'ın hakkında açılan davaların yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılmadığı öğrenilirken, sanık müdafileri, müvekkillerinin ifade vermesi için ek süre istedi. Avukatlar, müvekkillerinin SEGBİS yerine duruşmaya gelerek savunma yapması yönünde daha önce yaptığı talebi değerlendiren mahkeme, SEGBİS'in, adil yargılanma hakkını ihlal etmediği, sanığın mahkeme huzurunda verdiği savunmayla SEGBİS arasında mekan haricinde bir fark olmadığı gerekçesiyle ret etti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 26 Ekim'e ertelendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 27 Şubat 2016 tarihinde HDP Akdeniz İlçe Başkanlığı önündeki "Demokrasi ve Barış Mitingi"nde yaptığı konuşmada, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na "Hakaret ettiği" gerekçesiyle Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" suçlamasıyla da Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. 

Demirtaş ve avukatlarının talebi üzerine dava dosyaları birleştirilmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Zeytinlikler kurtuldu’ yalanı 

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'ta metro çalışmalarından dolayı yol çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...