01 Haziran 2017 11:30

Özakça ve Saçılık'ın açıklaması yine engellendi

Açlık grevinin 11'inci gününe giren Esra Özakaç ile Veli Saçılık’ın Yüksel Caddesi'nde yapacağı açıklamayı polis engelledi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Esra Özakça ve Veli Saçılık, tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişlerinin 205’inci ve açlık grevlerinin 85'inci gününde abluka altındaki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama gerçekleştirmek istedi.

Eşi Semih Özakça'ya destek olmak için açlık grevine başlayan ve 11'inci gününe giren Özakça, "Nuriye ve Semih'in açlık grevinin 85. gününde" yazılı pankart açtı. Alanda hazır bekleyen polis, Özakça ve Saçılık'ı zor kullanarak, İnsan Hakları önünden uzaklaştırdı. 

Özakça, polis müdahalesine karşı alanı bırakmayacaklarını ve her zaman İnsan Hakları Anıtı önünde olacaklarını dile getirdi. 

Sincan Cezaevi'nde tutulan Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin kabule edilmesi için 11 gündür açlık grevinde olan Özakça, "Açlık grevine de direnişe de devam edeceğiz. Her gün 13.30 ve 18.00'de buradayız. Hepinizi Yüksel Caddesi'ne bekliyoruz" dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Alevi örgütlerinin ‘güvenliği’ soruldu

SONRAKİ HABER

Sur raporu: Salgın hastalık baş gösterebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...