01 Haziran 2017 10:58

Sağlıkçılara hem saldırdılar, hem şikayetçi oldular!

Hemşireler haftasında basın açıklaması yapmak isteyen sağlık emekçilerine saldıran özel güvenlikçiler bir de sağlıkçılardan şikayetçi oldu.

Paylaş

Hemşireler haftası kapsamında İstanbul Tıp Fakültesinde basın açıklaması yapmak isteyen sağlık emekçilerine saldıran özel güvenlik, saldırdığı sağlık emekçilerinden bir de şikayetçi oldu. Sağlık emekçileri olayı ‘kara mizah’ olarak nitelendirdi.

Hemşireler haftası nedeniyle 12 Mayıs’ta Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi üyeleri Çapa’da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi önünde hemşirelerin sorunlarını ve taleplerini dile getirmek üzere basın açıklaması yapmak istemişti. Ancak hastane yöneticilerinin talimatı ile basın açıklaması özel güvenlikçiler tarafından engellenmiş ve sağlık emekçileri zorla hastane dışına çıkartılmıştı. Yaşanan bu olay sonrasında sağlık emekçileri anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma hakkını engelleyen yetkililer ve zor kullanan özel güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etmişlerdi.

SALDIRANLAR ŞİKAYETÇİ OLDU!

Ancak sağlık emekçilerine saldıran özel güvenlik görevlileri bu sefer de Şehremini Polis Merkezine gitti, sağlık emekçilerinin kendilerini darbettiğini söyleyerek şikayette bulundu. Telefonla aranarak ifadeye çağrılan sağlık emekçileri avukatları ile birlikte ifade vermeye gitti. Aralarında Şube Başkanı Güneş Cengiz, Şube Yöneticisi Turan Karabağ,  İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, Taşeron İşçisi Cemal Bilgin ve KHK ile işten atılan Akademisyen Levent Dölek’in de bulunduğu emekçiler kendilerinin mağdur iken birdenbire suçlu gibi gösterilmesine tepki gösterdi ve olayı ‘kara mizah’ olarak yorumladı. Sendikacı olarak görevlerinin sorunları ve talepleri dile getirmek olduğunu söyleyen emekçiler, basın açıklamasının engellenmesinin açıkça suç olduğunu belirtti. OHAL koşullarının bahane edilerek sendikal faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını söyleyen emekçiler, bu saldırılara karşı her koşulda mücadele edeceklerini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk'e hakaretten yargılanan Süleyman Yeşilyurt'a tahliye

SONRAKİ HABER

Avukatların 'adalet nöbeti'nde 9'uncu hafta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...