01 Haziran 2017 10:28

Basın açıklamalarına OHAL soruşturması

Adana Adliyesi önünde Yard. Doç. Dr. Günal Kurşun’un davası öncesi yapılan basın açıklamasına ‘OHAL Kanununa Muhalefet’ten soruşturma başlatıldı. 

Paylaş

Adana Adliyesi önünde Yard. Doç. Dr. Günal Kurşun’un 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşması öncesi yapılan basın açıklamasına ‘OHAL Kanununa Muhalefet’ten soruşturma başlatıldı. 

Açıklamaya katılan Eğitim Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz, Şube Sekreteri Cemil Özen, Eğitim Sen üyeleri Mehmet Akarsubaşı, Ülkü Gülşen, Münir Korkmaz, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mehmet Çelik, Tüm Bel Sen üyesi Güven Boğa ve BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan bugün emniyette ifade verdi. İfade veren 8 kişinin ardından, eyleme katılan aralarında milletvekilleri ve baro başkanının da bulunduğu herkesin ifadeye çağırılacağı öğrenildi. 

İfade sonrası Eğitim Sen’de bir açıklama yapan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Mehmet Çelik soruşturma konusunun 2935 sayılı OHAL Kanununa muhalefet olduğunu söyledi. 

Valilik makamının genelgede basın açıklaması yapılmasını yasakladığı yerler içerisinde olan adliye önünde basın açıklaması ile ilgili ifade verdiklerini dile getiren Çelik, OHAL’e dayanılarak böyle bir genelge yayınlanmış olsa da hem ulusal hem de AİHM’in vermiş olduğu birçok kararda basın açıklamalarının nerelerde yapılacağı ile ilgili Türkiye aleyhine alınmış birçok karar olduğunu hatırlattı. 

‘HANGİ HUKUK İLE BİZİ YARGILIYORSUNUZ?’

KHK ile ihraç edilenlerin, kapatılan gazetelerin, derneklerin, basın yayın kuruluşlarının durumunu inceleyebilecek bir tek adli makam bulunamadığını dile getiren Çelik, “Yüz binin üzerinde kamu çalışanının bir gecede sokağa atıldığı, açlığa mahkum edildiği ve bunun karşılığında tüm adalet sisteminin işlevsiz kaldığı bir süreçte hangi hukuk ile bizi yargılıyorsunuz?” diye sordu. 

MİLLETVEKİLİ DAHİL HERESE SORUŞTURMA AÇILMIŞ

Duruşma öncesi basın açıklamasına katılan herkesin ifadeye çağrılacağı bilgisini de aktaran Çelik, “Yani CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Baro Başkanı Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup hakkında da soruşturma başlatılmış olduğu emniyet birimince ifade edildi” dedi. 

Geçmişte de kendilerine yönelik baskıları yapanlar karşısında direnerek bugünlere geldiklerini ifade eden Çelik, “Bugünlerde ki OHAL koşulları ile üzerimizde her türlü baskıyı reva görenlerde tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklardır” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TRT payı sanayiciden kesilip halka yüklenecek

SONRAKİ HABER

Karadağ'ın sürgün edilmesi Ankara Adliyesi'nde kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...