01 Haziran 2017 10:22

TRT payı sanayiciden kesilip halka yüklenecek

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sanayi Komisyonu'ndaki teklifle halkın üzerindeki yükün artırılacağını söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sanayi Komisyonu’ndaki teklifin TRT’nin yükünü halkın çekmesine sebep olacağını söyledi.

AKP hükümeti sanayicilerden alınan TRT payının kaldırılmasını, açığın ise halkın sırtına yüklenmesini öngören bir değişiklik planlıyor. AKP’li vekiller üretim reformu paketi içerisinde sunulan teklifle sanayicilerden TRT payı adı altında alınan paranın kaldırılmasını öneriliyor. Yapılan öneriye göre  sanayicilerden kesilecek paydan doğan kayıp ise vatandaşların sırtına yüklenecek. Kaybın telafisi ise, yeni televizyon ya da radyo alınırken ödenecek bandrol ücretine yansıtılacak.

AKP’li vekiller tarafından üretim reformu paketi içerisinde sunulan teklif zaten elektrik faturaları aracılığıyla TRT payı ödeyen vatandaşlara ekstra bir mali yük getirecek. Sanayiciyi gözetme amaçlı girişim Meclis’ten geçerse bu kez vatandaşlar yeni bir gizli vergi ile karşı karşıya kalacak.

‘AKILLARINA HEMEN VATANDAŞIN CEBİ GELİYOR’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sanayi Komisyonu’ndaki teklifin TRT’nin yükünü vatandaşın çekmesine sebep olacağını söyledi.

AKP milletvekillerinin üretim reformu paketi adı altında sanayiciden alınan TRT payını kaldıran maddenin değiştirilmesine ilişkin bir önerge verdiğini söyleyen Yarkadaş, “TRT ‘nin buradan doğan kaybı yurttaşların radyo ve televizyon alırken ödedikleri bandrol ücretlerinin artırılmasıyla karşılanacak” dedi.

AKP’nin Sanayi Komisyonu’na getirdiği yeni teklifi eleştiren Yarkadaş, “Kaynak arayışı söz konusu olunca akıllarına hemen vatandaşın cebi geliyor. Hatırlanacağı üzere TRT’nin aldığı bandrol ücretlerinin kapsamı geçtiğimiz yıl genişletilmişti. Bu değişiklik vatandaşın sırtına 500 milyon TL ek maliyet getirmişti. Biz bununla ilgili yürütmeyi durdurma davası açmıştık. Dün gece yarısı AKP, Sanayi Komisyonu’na yine vatandaşın sırtına yüklenmek üzere bir önerge getirdi. Batık TRT için vatandaşların sırtına yüklenen vergiler yetmiyormuş gibi bu kez de sanayicilerin ödemeyeceği paradan doğan açık, vatandaşa yüklenecek” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DYO’da grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

Basın açıklamalarına OHAL soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa