01 Haziran 2017 10:03

10 Ekim Katliamı canlı bombasının ailesine ‘3 kuruşluk’ dava

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Mehtap Sakine Coşgun, canlı bombanın ailesine 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

Paylaş

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Mehtap Sakine Coşgun, 10 Ekim Ankara Katliamı’ndaki canlı bomba Yunus Emre Alagöz’ün ailesine 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Trilyonluk davalar açtıkları yönünde asılsız haberler olduğunu söyleyen Coşgun, bireysel olarak açtığı dava ile buna dikkat çektiğini dile getirdi. 

10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren Avukat Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Sakine Coşgun, bir sanığın 10 Ekim davasının ilk duruşmasında “Bana bu aileler sana tazminat davası açar, her şeyini sat dediler” şeklinde ifade verdiğini hatırlattı. Bu sözleri duyduğunda kendisinin çok rencide olduğunu anlatan Coşgun, bu nedenle böyle sembolik bir dava açtığını söyledi. Kimi medya organlarında da katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin trilyonluk davalar açtıkları yönünde asılsız haberler olduğuna dikkat çeken Coşgun, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları ya da yaralıların asla para gibi bir derdinin olamayacağını ifade etti. Coşgun, 3 kuruşluk bir dava açarak bunu anlatmak istediğini dile getirdi. Adalet mücadelelerini çeşitli vesilelerle ve her alanda büyütmek istediklerini de vurgulayan Coşgun, diğer ailelerin de istiyorlarsa avukatları aracılığıyla aynı şekilde manevi tazminat davası açabileceklerini söyledi. Şimdilik canlı bomba olduğu tespit edildiği için sadece Yunus Emre Alagöz’ün ailesine dava açtığını kaydeden Coşgun, ilerleyen süreçte cezası kesinleşen diğer sanıkların ailelerine de sembolik tazminat davaları açacağını dile getirdi. 

10 Ekim Ankara Katliamı’nın unutulmasını istemediklerini, herkesin adalet mücadelelerine sahip çıkması gerektiğini belirten Coşgun, Suruç, Diyarbakır gibi davalarda katılımın azalması için devletin elinden geleni yaptığını ifade etti. Diyarbakır Katliamı davasının Ankara’nın Sincan ilçesine görüldüğünü dile getiren Coşgun, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın da benzer bir duruma gelmesini istemediklerini söyledi ve destek çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, Albayrak’ın Evrensel'e açtığı davayı reddetti

SONRAKİ HABER

Demirtaş'ın cezaevinde yaptığı ikinci resim yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...