01 Haziran 2017 08:24

İhraçların araştırılması teklifi AKP oylarıyla reddedildi

CHP'nin KHK'ler ile kamudan ihraç edilenlerle ilgili Meclise verdiği araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. 

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, KHK'ler ile kamudan ihraç edilenlerle ilgili Meclise verdiği araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, OHAL KHK'leri ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi için Meclise araştırma önergesi vermişti. Önerge Meclis gündeminde görüşüldü. Görüşme sırasında CHP'li Emir, AKP'nin kurduğu OHAL İnceleme Komisyonu’nun yeni mağduriyetler yaratacağını söyledi. 

Kendi önergesine gerekçesini “Şimdi, 'Komisyon kuruldu' diyeceksiniz. Bu, bir palavradır, boş bir palavradır” sözleriyle açıklayan Emir, “15 Temmuz sonrasında siyasi iktidarın KHK’lerle hukuk dışına çıktı, Türkiye’yi anayasasızlaştırdı. 'Darbeyle mücadele' görüntüsü altında yaptığınız işlemlerin birçoğunun aslında darbeyle ilişkisi yok. Aslında yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların ve tüm toplumsal muhalefet kesimlerinin ayırt etmeksizin üstüne gitmeniz gerçekte FETÖ'nün değirmenine su taşıyan gerçekler” diye konuştu. 

'FETÖ'CÜLERİ BİR BİR KORUYORSUNUZ'

AKP'nin kendi içinde olan FETÖ'cüleri koruduğunu ileri süren Emir, şu ifadeleri kullandı: “FETÖ'yle mücadele edecekseniz biz yanınızdayız, sonuna kadar yanınızdayız ancak sizin yaptığınız sizin beğenmediğiniz FETÖ'cülerle mücadeledir çünkü size yakın olan, siyasi nüfuzu olan, gücü olan ve özellikle de siyasi bağı olan FETÖ'cüleri bir bir koruyorsunuz ve tahliye edildiğini zaman zaman görüyoruz.”

Emir, “100 binin üzerinde kamu görevlisi ihraç ettiniz. 'Bunları haksız yapıyorsunuz, hukuksuz yapıyorsunuz. Yargı kararını bekleyin, yargıyı hızlandırın.' dediğimizde bize verdiğiniz cevap 'Ağaç kökü yesinler' oldu” dedi. 

Emir'in Meclis'te önergesinin gündeme alınmasına ilişkin konuşmasının ardından AKP'li vekillerin ret oylarıyla önerge Meclis gündemine alınmadı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Modacı Barbaros Şansal'a hapis cezası

SONRAKİ HABER

Gürer: Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa