01 Haziran 2017 08:18

Türkiye’deki toplam Suriyeli öğrenci sayısı 463122 

Milli Eğitim Bakanı Türkiye’deki Suriyeli öğrenci sayısının 169.010, geçici eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının da 294.112 olduğunu açıkladı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt verdi.  

Milli Eğitim Bakanı Türkiye’deki Suriyeli öğrenci sayısının 169.010, geçici eğitim merkezlerinde öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısının da 294.112 olduğunu açıkladı.

Bakan Yılmaz Suriyeli öğrencilere kendi dil ve müfredatında eğitim öğretim çalışmaları yürütülürken, Türkçe ve akademik temelli dersler alarak bakanlık okullarına kademeli olarak aktarılacağını belirtti. Ayrıca üniversitelerde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında toplam 9.689, 2016-2017’de ise toplam 13.663 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.

Bakan Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 2019 yılına kadar 105 okul inşaatının yapılmasının planlandığını ve şu ana kadar Suriyeliler için 30’un üzerinde okul inşaatının tamamlandığını belirtti. 

‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İLK YARDIMLAR YAPILDI’

Bakan Yılmaz ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardım sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle şartlı eğitim yardımı protokolü imzalandığını, protokollerle birlikte bakanlığa bağlı okullarda okuyan Suriyeli öğrencilere ilk ödemelerin yapıldığını, bu yardımla beraber Suriyeli öğrencilerin okula devamsızlıklarının azaltılmasının amaçlandığını aktardı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA 300 MİLYON AVRO

Bakan Yılmaz, Türkiye’de misafir edilen ve geçici koruma kapsamına alınan Suriyeli vatandaşlara yönelik Avrupa Birliği tarafından insani yardım, eğitim, sağlık, belediye altyapısı, göç yönetimi ile iş gücü ve ekonomi alanlarında toplamda 3 milyar avro tutarında fon kullanımını temin etmek amacıyla oluşturulan Türkiye’deki Suriyeliler için mali imkân çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına doğrudan hibe yöntemiyle toplam 300 milyon avro tutarında bir bütçe tahsis edildiğini söyledi. 

Bakan açıklamasında “Ayrıca okul inşaatları için okul içi donatımlar da dahil 200 milyon avro tutarında bir başka bütçe daha tahsis edilmiştir. Bu mali imkân kapsamında doğrudan Bakanlığımız kullanımına yönelik toplamda 500 milyon avro tutarında bir fon kullanılacaktır.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor düşüşte

SONRAKİ HABER

Modacı Barbaros Şansal'a hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...