01 Haziran 2017 08:01

Trabzonspor düşüşte

Trabzonspor, bu hafta da kazanamazsa galibiyet özlemini 6 maça çıkaracak, bu alanda son 5 yılın en kötü dönemini yaşayacak.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Bursaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçı da kazanamazsa galibiyet özlemini 6 maça çıkaracak,  bu alanda son 5 yılın en kötü dönemini yaşayacak.

Ligin ikinci yarısında oynadığı ilk 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve bu süreçte 8 galibiyet ile 2 beraberlik elde eden Trabzonspor, sonraki haftalarda düşüşe geçti. 27’nci haftada ikinci yarıdaki ilk yenilgisini Beşiktaş karşısında alan bordo mavililer, 28’inci hafta mücadelesinde Antalyaspor’u 3-0 mağlup etti ancak sonraki 5 maçı kazanamadı. Bordo mavilier bu süreçte 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak hanesine sadece 4 puan yazdırdı.

EN SON 2014-15 SEZONUNDA

Ligde 5 maçtır galibiyet özlemi çeken Trabzonspor, en son 2014-15 sezonunun ilk 5 haftasında üst üste 5 maç kazanamadı ve bu süreçte 4 beraberlik ve 1 de mağlubiyet elde etti. Bordo mavililer ligin son haftasında Bursaspor karşısında da kayıp yaşaması durumunda üst üste 6 maç kazanamadığı 2011-12 sezonu yakalayacak, bu alanda son 5 yılın en kötü dönemini yaşayacak.

GENÇLER FORMA BEKLİYOR

2016-17 sezonunun son maçında sahasında Bursaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da sakat ve cezalı oyuncu sayısının fazla olması nedeniyle genç futbolcular teknik direktör Ersun Yanal’dan forma şansı bekliyor. Bordo mavililerde Olcay Şahan ile Matus Bero’nun kart cezalısı, Luis Ibanez’ın ülkesine gitmesi ve Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanan Onur Kıvrak ile Okay Yokuşlu’nun durumlarının da netleşmemesi üzerine Ersun Yanal’ın Abdülkadir Ömür, Abdurrahim Dursun, Uğurcan Çakır ile Yunus Emre Çakır gibi genç isimleri Bursaspor maçı kadrosuna dahil edebileceği kaydedildi.

Öte yandan kümede kalma mücadelesi veren Bursaspor da Trabzonspor maçında mutlak galibiyet hedefliyor. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Sur'daki yıkım durdurulsun

SONRAKİ HABER

Türkiye’deki toplam Suriyeli öğrenci sayısı 463122 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...