01 Haziran 2017 06:37

Üyelerine destek açıklaması yapan KESK'lilere soruşturma

Adana'da KESK'lilere adliye önünde üyeleri için yaptıları eylemden dolayı soruşturma açıldı.

Paylaş

8 KESK üye ve yöneticisi hakkında KHK ile ihraç edilen ardından “terör örgütü üyeliği” iddiası ile yargılanan Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun'a destek için yaptıları basın açıklaması nedeniyle soruşturma açıldı.

Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması nedeniyle Adana Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına katılan Eğtim Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz, Hukuk Sekreteri Cemil Özen, Eğtim Sen üyeleri Mehmet Akarsubaşı, Ülkü Gülşen, Münir Korkmaz, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mehmet Çelik, Tüm Bel Sen üyesi Güven Boğa ve BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan yarın Emniyet'te ifade verecek.

ÜYELERİMİZE SAHİP ÇIKMA TUTUMUMUZDAN GERİ ADIM ATMAMIZ HEDEFLENİYOR

Eğitim Sen Genel Kurulunda MYK üyeliğine seçilen Ahmet Karagöz, 15 Temmuz sonrası KESK’in ihraç edilen üyelerine sahip çıktığını ve bu soruşturmalarla geri adım atmasının hedeflendiğini söyledi.

KESK ve Eğtim Sen'in dün olduğu gibi üyelerinin yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Karagöz, “Arkadaşımızın yanında olmak almamız gereken en doğal tutumdur. Buna yönelik soruşturma açılması gözdağı anlamına geliyor. Biz uluslararası sözleşmelerin bize verdiği hakları biz sonuna kadar kullanacağız” dedi.

MESLEKTAŞININ IHBARI İLE HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Birçoğu ihraç edilen KESK’liler 22 Mayıs günü ‘FETÖ’ üyeliği suçlaması ile yargılanan Eğitim Sen üyesi Yard. Doç. Dr. Günal Kurşun'un ‘FETÖ’ ile alakası olamayacağına dikkat çekmek için duruşma öncesi basın açıklaması yapmıştı. Kurşun, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyeliği yaparken aynı fakülteden bir akademisyenin ihbarıyla önce KHK ile ihbar edilmiş ardından Zaman Today's’te yazdığı akademik içerikli yazılar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de ESP ve Devrimci Parti'ye operasyon: 9 gözaltı

SONRAKİ HABER

CHP’den EMEP’e ziyaret 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa