01 Haziran 2017 05:10

Ukrayna'ya pasaportsuz seyahat bugün başladı

Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat bugün başladı.

Paylaş

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulaması bugün başladı. Bugün gelen Ukraynalılar yeni uygulamadan haberleri olmadığını ancak bir dahaki seferde kimlik kullanacaklarını söyledi.

Ukrayna'dan İstanbul'a gelen iş adamı Oleksiy Volkov da, "Olumlu yaklaşıyorum. İyi karşılanıyoruz. Geçişler daha hızlı olacak. Bundan sonra yeni kart ile seyahat edeceğim. Daha fazla turist Türkiye'ye gelecek" diye konuştu.

Pasaport Polisi yetkilileri ise uygulamayla ilgili olarak, “ Türkiye’ye kimlikle gelen tüm yabancılar gibi Ukraynalılar da şayet kimlikle giriş yaparlarsa, pasaport kontrolu sırasında 1 adet “Giriş Formu” dolduracak. Görevli polis memuru bu forma damga vuracak. Yolcu, Türkiye’den çıkışında bu formu çıkıştaki polis memuruna verecek” dediler.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma, 14 Mart 2017 tarihinde Ankara'da imzalanmıştı. Türkiye'ye son yıllarda gelen Ukraynalı turist sayısında önemli oranda artış yaşanırken, iki ülke arasındaki kimlikle seyahatin başlamasıyla bu ülkeye uçan havayolu şirketlerinin yolcu sayısını arttırması bekleniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz'da üçüncü yıkım

SONRAKİ HABER

'İktidar medyasında Harun gibi gelip Karun olanlar var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...