31 Mayıs 2017 18:31

'Bütün emekçilerin gözü cam işçilerinin direnişinde'

Eskişehir’de DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO temsilcileri ve üyeleri grev yasağına karşı direnişte olan cam işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Eskişehir’de DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO temsilcileri ve üyeleri grev yasağına karşı direnişte olan cam işçilerini ziyaret etti. Ziyaret öncesi 16 vardiyası için fabrikaya gelen işçiler sloganlarla grev yasağına karşı tepkilerini gösterdi. 

Ziyarette konuşma yapan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz cam işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını ve sonuna kadar yanlarında duracaklarını söyleyerek iktidar onlarca grev yasakladığını hatırlattı. “İşçi sınıfının haklarını araması, çocuklarına bir parça ekmek götürmesi, ailelerini güvenceye alması sermayeden emeğinin hakkını almak için toplu sözleşmeye oturması neyin milli güvenliğidir?” diye soran “Ayaz işçi sınıfının grevini ertelersen işçi sınıfı fabrikaları kale haline getirir” dedi. 

Daha sonra söz alan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan cam işçilerine seslenerek “mücadeleniz, bizim mücadelemizdir.” dedi. Alkan Türkiye işçi sınıfının ve kamu çalışanlarının gözünün bu fabrikada olduğunu belirterek cam işçilerinin kazanımının bütün emekçilerin kazanımı olduğunu belirtti. OHAL kapsamında KHK’ler ile birçok kamu emekçisini açlığa mahkum edenin aynı siyasal iktidar olduğunu hatırlatan Alkan “grev ertelemesini sırf sermayenin çıkarları için yaptılar” dedi. Paşabahçe işçisi bir ilke daha imza atarak onların yasalarına, onların KHK’lerine ‘fabrikalar bizimdir, bizim olacak’ diye cevap verdiğini söyleyen Alkan direnişteki cam işçilerini selamlayarak sözlerini bitirdi. 

Ziyaret sırasında sık sık “İş Ekmek Özgürlük” “Birleşe birleşe kazanacağız” “Yaşasın sınıf dayanışması” “Grev, işgal, direniş” sloganları atan işçiler gazetemize konuşarak fabrika içindeki durumları anlattılar. Her vardiya değişiminde iş bırakma eylemlerine devam ettiklerini belirten işçiler, vardiya sonrası fabrikada kalan işçilerin yemek sorunu yaşadığını belirterek işvereninin zorluk çıkardığını belirtti. Ancak buna karşı dayanışma ve paylaşımla çözümler bulan işçiler Eskişehir’de son günlerde yağan yoğun yağmura karşı da kendilerine karton ve naylondan barakalar yaptıklarını söylediler. Direniş sürecinde birçok işleri aksayan, ailelerini ihmal etmek zorunda kalan işçiler bütün bunlara karşı direnişte kararlı olduklarını belirttiler. Eğer işverenin bu uyarı eylemleri sonrası anlaşmaay yanaşmaması durumunda ise gözlerinin sendika olduğunu belirterek “Sendika durdurun desin bütün üretimi durdururuz” diyerek kararlılıklarını bir kez daha belirttiler. (Eskişehir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Üyelerine destek açılaması yapan 8 KESK'liye soruşturma 

SONRAKİ HABER

Samsun’da Gezi Direnişi’nin 4. yılında açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...