31 Mayıs 2017 17:06

İstanbul Caz Festivali genç cazcılarını seçti

İstanbul Caz Festivali'nde 15. kez düzenlenecek 'Genç Caz' konserleri için başvuruda bulunan grup ve solo projelerde kazanan isimler belli oldu.

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Temmuz ayında gerçekleştirilecek İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 15. kez düzenlenecek “Genç Caz” konserleri için başvuruda bulunan grup ve solo projeler arasından kazanan isimler belli oldu.

Genç Caz Seçici Kurulu tarafından, fusion caz, rock caz, funk caz, latin caz, pop caz, acid caz, blues, soul, R&B, elektronik caz ve benzeri tarzlarda yapılan başvurular sonrasında gerçekleşen değerlendirme konserinde, halka açık yapılan elemelerle belirlenen Gagarin Jazz Band, Deniz Özçelik Quintet, İstemeden OIdu!, İpek Göztepe Quintet ve Bidar Kalender, 9 Temmuz Pazar günü düzenlenecek “Parklarda Caz” etkinliği kapsamında ücretsiz “Genç Caz” konserlerinde yer almaya hak kazandı. Elemelerde kazanan diğer iki topluluk Vibes Trio ve Fulya Akça Quartet ise, 13 Temmuz Perşembe ve 14 Temmuz Cuma akşamı Zorlu PSM’de kurulacak açık sahnede birer konser verecek. 

Festival, gençleri teşvik etmeyi ve  müzik dünyasına hazırlamayı amaçlıyor.  (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’i denizaltıdan atılan füzeyle vurdu

SONRAKİ HABER

Gezi'de yaşamını yitirenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...