31 Mayıs 2017 16:25

Tezcan: AKP döneminde sızma yok yerleştirme var!

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan 'AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur' dedi. 

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön rapora ilişkin “AKP’nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içerisinde hazırlanmış bir rapordur. 'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur” dedi. 

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaştı.

‘KAMUFLAJ ARACI OLARAK ÖN RAPOR HAZIRLANMAYA ÇALIŞILMIŞ’

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön raporla ilgili ayrıntılı değerlendirme yaptıklarını belirten Tezcan, “Buna rapor, demek doğru değil. Bir gizleme, kamuflaj aracı olarak bu ön rapor hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu rapor, AK Parti'nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içerisinde hazırlanmış bir rapordur” dedi. 

‘AKPHÜKÜMETİ FETÖ'YÜ DEVLETE YERLEŞTİRMİŞTİR’

FETÖ'yü devlete AKP’nin yerleştirdiğini savunan CHP Sözcüsü Tezcan, şöyle konuştu: “Rapora baktığınızda şu telaşı seziyorsunuz. 'FETÖ, cemaat her neyse önceki bütün hükümetler döneminde varmış; AK Parti döneminde kucağında bunu bulmuş'. Bu algıyı kurgulamaya dönük bir raporla karşı karşıyayız. Oysa söylenebilecek tek bir şey vardır. Eğer FETÖ'nün devlete sızmasından söz ediliyorsa bu sızma, AK Parti iktidarından önceki hükümetler dönemi için söylenebilir; ama AK Parti dönemi için sızmadan bahsedilemez. Tam tersine AK Parti'nin FETÖ'yü doğrudan doğruya devlete yerleştirmesi söz konusudur. Evet, AK Parti döneminde bir sızma yoktur; çünkü yerleştirme vardır. Bir ittifak vardır. İttifak halinde devleti yönetme anlayışı ve kararlılığı vardır. İttifak halinde bütün muhalifleri yok etme anlayışı vardır. 'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir. Bir sızma değil, yerleştirme söz konusudur” (Ankara/DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Journalists will send postcards to jailed colleagues in Turkey

SONRAKİ HABER

AİHM’den gazeteci davalarına öncelik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...