31 Mayıs 2017 13:39

ÖGİ: Ertaş ve Güzüpek derhal serbest bırakılsın

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, gözaltına alınan gazeteciler Zekeriya Gözüpek ve Mehmet Ali Ertaş'ın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

Paylaş

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, gözaltına alınan DİHA Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Gözüpek ile Kürtçe editör Mehmet Ali Ertaş'ın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güzüpek ile Kürtçe servisi editörü Mehmet Ali Ertaş'ın bu sabaha karşı evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, Ertaş ile Güzüpek’in ev, işyeri adresleri, telefon ve farklı iletişim araçları ile çağrılmaları halinde ifadeye gidebilecek durumdayken gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğu ve hukuki dayanağının olmadığı vurgulandı. 

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık bir yıldır OHAL kanunları ile yönetilen Türkiye’de pek çok anti-demokratik ve hukuk dışı uygulama ortaya çıkmış, ifade hürriyet tümden baskı altına alınmıştır. Basın-yayın organlarına sansür ve kapatmalarla, yine haksız gözaltı ve tutuklamalarla basın özgürlüğüne yönelik çok büyük bir baskının olduğu bu süreçte, Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sıralamasındaki yeri maalesef 194 ülke arasında 163’üncü sıradadır. Her tutuklama ve gözaltı Türkiye’nin kötü olan bu karnesi, daha da kötüleştirmektedir. Gazeteciler üzerindeki baskılara bir an önce son verilmesi ve başta gözaltında olan 2 gazeteci meslektaşımız olmak üzere tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını ve basın üzerindeki baskıların hemen sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz. Biz Özgür Gazeteciler İnisiyatifi olarak bu hukuk dışı, keyfi uygulamayı kabul etmiyor ve kınıyoruz.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Besime Konca'ya 2 yıl 6 ay hapis

SONRAKİ HABER

‘Hasta tutuklular dar ring aracında taşınıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...