06 Temmuz 2012 11:05

TOKİ bunu hep yapıyor!

Samsun’daki sel felaketinin ardından gözler TOKİ’nin yaptığı diğer toplu konut projelerine döndü.TOKİ’nin Denizli’nin Aktepe Mahallesi’nde de “Akvadi” adı altında dere yatağına konut inşa ettiği ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, &ld

TOKİ bunu hep yapıyor!
Paylaş

TOKİ’nin Denizli’nin Aktepe Mahallesi’nde de “Akvadi” adı altında dere yatağına konut inşa ettiği ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, “Bu projeler de tekrar gözden geçirilmeli ve gereken önlemler bir an evvel alınmalıdır” dedi.
Yazılı açıklama yapan Ün, “Denizlimiz’de meydana gelecek bir felaketten sonra, ‘Biz söylemiştik’ demek istemiyoruz, çünkü böyle bir sözün hiçbir anlam ifade etmediğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden olası bir felakette halkımızın önüne çıkacak tüm yetkili ve sorumlular, bugünden çok iyi düşünmeli ve o gün geldiğinde suçu üzerlerinden atmak yerine üzerlerine düşeni yapmış olmanın haklı gururunu yaşayabilmelidir” dedi.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINSIN

Denizli’de yüzyıllar önce açılmış dere yatakları olduğuna dikkat çeken Ün, “Bunların bir kısmı mevcut durumda kapatılmış ve üzerlerine bina yapılmış durumdadır. Bu dere yataklarının tekrar açılması söz konusu değildir. Bu durumda yapılacak işlem, bu derelere su taşıyan havzalarda toplanacak suyun güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasıdır. Bununla ilgili yıllardır süren çalışmalar devam etmektedir ancak bu vesileyle tekrar gözden geçirilmeli ve gereken önlemler varsa bir an evvel alınmalıdır” diye konuştu.
Bu inşaatlarda belediye meclisinin aldığı karara uyularak bodrum katların iskana açılmaması gerektiği konusunda uyaran Ün, “TOKİ’ye özel bir uygulama kesinlikle yapılmamalıdır” dedi.

Denizli’de TOKİ iş birliğiyle Akvadi olarak bilinen Aktepe Mahallesi Kurudere mevkiinde 1984 konutun yapılıp teslim edilmesinin ardından bu kez de 940 konutun inşaatına başlandığı belirtiliyor. (DENİZLİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler kölelik sözleşmesine başkaldırdı

SONRAKİ HABER

Pişkinliğin böylesi: 'Başarı'yı sahiplendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...