31 Mayıs 2017 12:55

Ünye'de köylüler maden çalışmasına izin vermedi

Ünye Kirazbeli mevkiinde maden için MTA tarafından yapılmak istenen sondaja köylüler izin vermedi.

Paylaş

Ünye Kirazbeli mevkiinde MTA tarafından maden arama sondajı yapılmak istenmesine köylüler karşı çıktı. Pazartesi günü gelen ekibe ruhsat ve izin belgesi soran köylüler çalışmaya izin vermeyince ekip geri dönmüştü. Salı günü jandarma ile gelen MTA ekibine köylüler yine izin vermedi.

Köylülerin yolu kapatması üzerine Kaymakam Mehmet Yapıcı gelerek köylülerle görüştü. Kaymakam Yapıcı, “Bu işlerin zararlı olduğunu biliyorum ama devlet kararı benim yapabileceğim bir şey yok. Biz gideriz başkası gelir, Bu sondaj çalışması engel olmayın.” dedi. 

Ordu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Kirazbeli’de ikamet eden Eren Atasoy da, “Biz toprak bağımsızlığını kaybettikten sonra ne anlamı var. Tarım ülkesi olmaktan çıkıyoruz. Altınlar kasada olduktan sonra ne anlamı var.” dedi.

Köylülerin kararlı tutumu sonrası MTA ekibi sondaj araçları ve malzemelerini alarak gittiler. Köylüler kendi aralarında yaptıkları toplantıda, siyanürle altın ayrıştırması sonrası toprakların ne hele geldiklerini gördüklerini belirterek yeni maden sahalarını istemediklerini bu nedenle de sondaja izin vermeyeceklerini dile getirdiler. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cam işçileri: Daha ileri eylem kararları alınmalı

SONRAKİ HABER

Deniz Karacagil’in taziyesinde polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...