31 Mayıs 2017 12:47

Cam işçileri: Daha ileri eylem kararları alınmalı

Kristal-İş üyesi cam işçileri, grev hakkı için eylemlerini devam ettirirken Kristal-İş'ten de daha ileri eylem kararları bekliyor.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Grev hakkı için eylemlerini devam ettiren Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri fabrikada bekleyişini sürdürüyor, her vardiyada 1.5 saat üretimi durduruyor. Taleplerinin karşılanması için üretimin durması gerektiğini ifade eden cam işçileri, “Sendikamızdan daha ileri eylem kararı almasını bekliyoruz” dedi.

Her geçen gün aralarındaki dayanışmanın arttığını ifade eden Lüleburgaz’dan bir cam işçisi, “Moralimizi yüksek tutuyoruz. Hatta daha ileri tartışmalar yürütüyoruz. İşverene başta sunulan taslağın geri çekilip daha iyi maddelerin olduğu bir taslak hazırlanıp verilmesini dahi tartışıyoruz” dedi.

Yasaların artık hiçbir şekilde işçilerin yararına işlemediğini ifade eden başka bir cam işçisi ise “Bu yasalarla ve bu yasaklarla hiçbir hak elde edemeyeceğimizi biliyoruz. Bu yüzden artık en çok ve yüksek sesle ‘Grev, işgal, direniş’ ve ‘Şalter inecek bu iş bitecek’ sloganını atıyoruz” diye konuştu. Grevlerin sürekli yasaklandığını dile getiren işçi, “Emeğimizin, geleceğimizin patronlara peşkeş çekildiği bir ortamda işçi haklarından söz edemez hale geldik” dedi.

Verdikleri mücadelenin yalnızca kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayan başka bir işçi de “Demokrasi talep edenlerin, grevi yasaklanan diğer iş kollarında çalışan işçilerin mücadelesidir” diye konuştu. Elde edecekleri kazanımın TİS sürecine girecek metal işçilerini de ilgilendireceğini söyleyen işçi, “Bunu bilerek kararlı bir şekilde, geri adım atmadan ilerliyoruz. Genel başkanımız şubeleri fabrikaları dolaşmaya başladı. En son Trakya’ya gelecek. Bizim beklentimiz bölgemize daha ileri eylem kararlarıyla gelinmesi” dedi.

KRİSTAL-İŞ: İŞVEREN MASAYA OTURMALI

Kristal-İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise patrona görüşmelerin sürmesi çağrısı yapıldı.

Grev ve toplu sözleşme hakkının ortadan kaldırılması için her türlü hukuk dışı yola başvurulduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hukuksuzluğa sırtını dayayarak, hukukun arkasından dolanarak, gayrı meşru yollarla toplusözleşme ve grev hakkının geçici olarak yasaklanabileceğini ancak bu uygulamalarla iş barışının sağlanamayacağını herkes bilmelidir. Buradan bir kez daha çağrımız toplu sözleşme masasında görüşmelerin sürmesidir. Cam işçilerinin dün olduğu gibi bugün de hukuk zeminine bağlı kalarak meşru ve demokratik hak arama mücadelesine devam edeceğini bildiririz.”

ÖNCEKİ HABER

Muhabirimizi alıkoyan belediye bir de şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Ünye'de köylüler maden çalışmasına izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...