31 Mayıs 2017 12:34

Schneider işçileri: Grev yasaklarını tanımıyoruz

Çiğli Schneider işçileri grevleri ertelenen ve fiili mücadele içerisinde olan Şişecam işçilerinin yanlarında olduklarını belirtti.

Paylaş

Hükümetin 'milli güvenliği' tehdit ettiği iddiası ile grevlerini yasakladığı Şişecam işçilerine ülke genelinden destekler devam ediyor. İzmir Çiğli İlçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve DİSK'e bağlı Birleşik Metal üyesi Schneider Fabrikası'nın işçileri fabrika içerisinde yaptıkları eylemle, Şişecam işçilerin yalnız olmadığını belirtti. 

'Grev Yasaklarını Tanımıyoruz' ve 'Yaşasın İşçilerin Birliği' yazılı büyük dövizler taşıyan metal işçileri 'Grev haktır Engellenemez', 'Şişecam İşçisi Yalnız Değildir' ve 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' ve 'Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın' sloganı attılar. 

'CAM İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

Birleşik Metal İş Sendikası'nın Şişecam işçileri ile ilgili hazırladığı basın metnini okuyan İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, hükümetin, grev hakkını gasp ederek Anayasa’ya aykırı davrandığını belirterek "Metal işçisinin grevlerini yasaklayanlar şimdi cam işçilerinin grevini yasakladı. Şimdi sınıf dayanışmasını yükseltme zamanı. Birleşik Metal-İş, Kristal-İş Sendikası’nın yanında olacak. Metal işçileri cam işçilerini yalnız bırakmayacak" dedi. 

'DAYANIŞMAYI YÜKSELTECEĞİZ'

Türkiye’de grev hakkının fiilen ortadan kaldırılmak istendiğini ekleyen Sadak şunları söyledi "Bu nedenle grev hakkına sahip çıkan işçilerle işkolu, sendika, konfederasyon ayrımı gözetmeksiniz dayanışma içinde olmak işçi sınıfımızın temel görevidir. Sendikamız da bugüne kadar cam işçileriyle ve sendikalarıyla gösterdiği dayanışmayı yükseltecektir". (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Siyasi çözüm olmazsa bugün DEAŞ çıkar yarın Nusra

SONRAKİ HABER

Metal işçileri: Grev hakkı için cam işçilerinin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...