31 Mayıs 2017 12:21

Yemen’de açlık ve salgın alarmı

Suudi Arabistan'ın hava saldırıları altındaki Yemen'de kolera vakası sayısı 55 bini aştı. 7 milyon kişi açlıkla boğuşuyor.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Yemen’deki açlık ve salgın hastalıkları görüşmek üzere toplandı. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’Brien Yemen’deki durum konusunda uluslararası toplumu uyardı: “Kriz gelmiyor, hatta baş gösteriyor da diyemeyiz. Kriz burada, gözlerimizin önünde ve sıradan insanlar çok ağır bedel ödüyor. Kötü olan şu ki, açlık tehdidi çatışmalar nedeniyle artıyor ve şiddetleniyor. Yemen kuraklıkla karşı karşıya değil. Yemen’de kıtlık yoktu. Eğer çatışmalar olmasaydı kıtlık, sefalet, hastalık ve ölümler de olmazdı.”

KOLERA VAKALARI 55 BİNİ AŞTI

Yemen halkı, uzun süredir devam eden çatışmaların tetiklediği gıda sıkıntısı ve salgın hastalıklarla kırılıyor. BM İnsani Yardım Şefi Stephen O’Brien, ülkenin şu anda dünyanın en büyük gıda güveliği krizi ile karşı karşıya olduğunu, 55 bini aşan kolera vakası ile tam bir kısır döngünün içine girdiğini dile getirdi.

7 MİLYON KİŞİ AÇLIĞIN KIYISINDA

BM, artan tehdit nedeniyle ülkede 17 milyona yakın insanın gıdaya ulaşma sıkıntısı yaşadığını, bunlardan 7 milyonunun ise açlığın kıyısında olduğunu kaydetti.

O’Brien uluslararası topluma Yemen halkının güvenliğinin sağlanması, insani yardım kargolarının ülkeye ulaşması ve ülke kurumlarının yeniden ayağa kaldırılarak maaşların ödenmesinin sağlanması için harekete geçme çağrısı yaptı.
Ülkede Husi Hareketi ile hükümet arasında başlayan çatışmaların yanı sıra Suudi Arabistan’ın hava saldırılarıyla müdahale etmesi sonucu binlerce sivil yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

WSJ: Flynn, Türkiye adına Gülen belgeseli hazırlıyordu

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Siyasi çözüm olmazsa bugün DEAŞ çıkar yarın Nusra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...