31 Mayıs 2017 12:17

WSJ: Flynn, Türkiye adına Gülen belgeseli hazırlıyordu

ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye adına lobi faaliyetiyle gündeme gelen eski danışmanı Flynn'in Gülen belgeseli hazırladığı öğrenildi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye adına lobi faaliyetiyle gündeme gelen Eski Danışmanı Michael Flynn’in, Fethullah Gülen belgeseli hazırladığı ortaya çıktı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Flynn’in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group’un Türkiye hükümetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen İş Adamı Ekim Alptekin’in şirketi Inovo BV’den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin bir kısmını Gülen hakkındaki bir belgesel çekmek için kullandığını yazdı.

Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığına atanmasının ardından şirketini kapatan Flynn’in Inovo ile yaptığı üç aylık sözleşmenin sona ermesinin ardından belgesel projesinin yarım kaldığı belirtildi.

Habere göre sözleşme kapsamında VICE News Eski Muhabiri David Enders ve eski CNN Spikeri Rudi Bahtiyar’la anlaşma yapıldı. WSJ’ye konuşan Bahtiyar, “İşin arkasında Flynn Intel Groupun olduğunu anlayana kadar proje beni çok heyecanlandırmıştı” dedi. Bahtiyar’ın, ‘İnternet Andıcı’ davası nedeniyle bir süre tutuklu kalan Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve Odatv davasından dolayı Mart 2011’de tutuklanarak bir yıl Silivri Cezaevinde yatan Gazeteci Nedim Şener’le mülakatlar gerçekleştirdiği belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU-ALBAYRAK İLE NEW YORK’TA GÖRÜŞME

Flynn Intel Group'un ABD Adalet Bakanlığına sunduğu belgelerde, Inovo’dan eylülde 200 bin, ekimde 185 bin, kasımda 145 bin olmak üzere toplam 530 bin dolar ödeme yapıldığı, Flynn Intel Grouptan Inovo’ya da eylül ve ekim aylarında 40’ar bin dolar ödendiği belirtildi.

Flynn Intel Group'a yapılan ödemelerin kendi şirketinden yapıldığını ve Türk hükümeti için çalışmadığını savunan Alptekin, Flynn Intel Groupun ise lobi yapma konusunda herhangi bir plan sunmamasından dolayı belli bir miktarı iade aldıklarını söyledi.
Bakanlığa sunulan belgelerde şirket yetkililerinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ile New York’ta bir araya geldiği bilgisi de yer alıyor.

Öte yandan Flynn’in lobi faaliyeti basına ilk yansıdığında Ekim Alptekin, Flynn’le iş anlaşmaları olduğunu kabul etmiş, ancak AKP Hükümetiyle bir bağı olmadığını öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gaye Usluer’den cam işçisine destek

SONRAKİ HABER

Yemen’de açlık ve salgın alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...