06 Temmuz 2012 11:02

Taşeron işçiler kölelik sözleşmesine başkaldırdı

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron işçiler, üniversite yönetiminin bütçe sıkıntısını gerekçe göstererek ücretlerinde yüzde 10 ila 35 arası yapılacak kesintiyi ve yol ücretlerinin ödenmemesini içeren iş sözleşmelerine karşı iş bıraktı

Taşeron işçiler kölelik sözleşmesine başkaldırdı
Paylaş

Bugün, Hastane yönetimiyle görüşerek taleplerini ileten ve bu sözleşmeleri imzalamayı kabul etmediklerini belirten işçiler, yönetimden olumlu bir sonuç çıkmayınca Rektörlüğe yürüdü. İşçilere İstanbul Tabip Odası ve Dev Sağlık-İş destek verdi. Yürüyüş esnasında Cerrahpaşa Tıp ve Haseki Kardiyoloji Enstitüsü önüne de yürüyen işçiler, sık sık, “Kadrolu çalışmak istiyoruz”, “Taşeron çalışmak istemiyoruz” sloganlarını attı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önüne geldiklerinde, “Rektör dışarı” sloganını atan işçiler, Rektörün eylem alanına gelerek kendilerine açıklama yapmasını istedi. Kampüs önünde açıklama yapan işçiler, kadrolu iş, güvenceli bir yaşam istediklerini söyledi. İşçiler, 9 temmuz pazartesi tam gün iş bırakarak eylem yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

‘BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Burada konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlık işinin ekip işi olduğunu söyleyerek, “Biz de bir ekibiz. O yüzden sizin yanınızdayız” diye konuşmasına başladı. İş sözleşmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gören, “Ben de sizler gibi emekçiyim. Okumak bir fark yaratmıyor. Okumakla değil beynimizi kullanarak eninde sonunda demokratik haklarımızı kullanarak emeğimizin karşılığını alacağız” dedi.

Yıllardır Anayasaya ve yasalara aykırı olarak İstanbul Üniversitesinde taşeron işçi çalıştırıldığını vurgulayan Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan da “2 ayda bir hemşire ihalesi yapılıyor. Siz ne yapıyorsunuz? Böyle bir çalışma düzeni kabul edilemez” diye tepki gösterdi. Taşeron çalışma sisteminin kölelik düzeni olduğunu söyleyen Kılıçarslan, insanca çalışma koşulları istediklerini belirtti.   

Konuşmaların ardından işçiler arasından oluşturulan bir heyet, Üniversite Genel Sekreteri Figen Cihan’la görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Figen Cihan’ın işçilerin taleplerini Rektörlüğe ileterek en kısa sürede cevap vereceklerini söylediği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

JİTEM komutanı yasal kontra istemiş!

SONRAKİ HABER

TOKİ bunu hep yapıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...