31 Mayıs 2017 11:07

Melih Gökçek, kedili havuza 2 milyon lira mı akıttı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Melih Gökçek'in Ankapark bünyesindeki kedili havuza 2 milyon lira harcadığını iddia etti.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde inşa ettiği Ankapark bünyesindeki kedili havuzun 2 milyon liraya mal olduğunu iddia etti. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu rakam bin 335 işçinin maaşına bedel” dedi.

Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Candan, geçtiğimiz günlerde Ankapark inşaatında yaşanan yangını hatırlattı. İnşaatta kullanılan malzemelerin yanıcı özellikte olduğunu belirten Candan, “Ankapark’ta bir çakmakla yanacak malzeme, bir izmaritle bir anda yangın yerine çevrilecek malzeme kullanılıyor.  Uygulamanın büyük bölümünün teknik şartnameye uymadığını bu iddianın araştırılıp gerçeğin gün yüzüne çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

İnşaatın sürdüğü alanın tarım arazisi olduğunu ve zemininin çok yumuşak olduğunu, bu nedenle buraya yapılacak yatırımın çok büyük bir israf olduğunu daha önce de bilimsel olarak ortaya koyduklarını, bu konuda açtıkları davaları kazandıklarını belirten Candan, yaşananların kendilerini doğruladığına dikkat çekti.

AFETE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Ankapark’taki çeşitli kaplama ve maskotlarda poliüreten dolgu malzemesiyle yapılan polyester ve strafor kullanıldığını savunan Candan, “Model ve kalıp olarak strafor ve poliüreten kullanılan tüm materyaller tehlikelidir. Çünkü bu materyallar yanıcıdır. Bütün bu oyuncakları ve bütün bu kaplamaları bilimsel ve teknik esaslara uygun bir şekilde yapmaz iseniz teknik olarak bir afete davetiye çıkarırsanız” iddiasında bulundu.

Candan, inşası süren kedili havuza da dikkat çekerek, “Aktarılan bilgiye göre polyester imalatı olduğunu bildiğimiz havuzun maliyetinin 2 milyon TL olduğunu öğrendik. Bu rakam bin 335 işçinin maaşına bedel” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nikel madenine sülfürik asit taşıyan tanker yine devrildi

SONRAKİ HABER

Açlık grevine destek eylemine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...