31 Mayıs 2017 10:31

Hezer: Görevimiz ancak halkın kararıyla sona erer

Devamsızlık gerekçesiyle vekilliği düşürülmek istenen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, 'Bizi halk seçti. Görevimiz halkın kararıyla sona erer' dedi.

Paylaş

Partisinin görevlendirmesiyle Avrupa’da siyasi çalışmalar yürüten, “devamsızlık” gerekçesiyle vekilliği düşürülmek istenen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, “Bizleri seçen halktır ve ancak halkın kararı ile seçilmişlik görevimiz sona erer” dedi.

Avrupa’da bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, vekilliğinin düşürülme girişimine dair değerlendirmede bulundu. Partisinin görevlendirmesi üzerine Avrupa’da bulunduğunu belirten Hezer, “Avrupa’daki çalışmalarımızın kabul edilmemesi ve devamsızlık olarak ele alınması keyfi bir tutumdur” dedi.

Tutuklu bulunan Eş Genel Başkanları ile çok sayıda milletvekillerinin cezaevinde oldukları için yasama faaliyeti yürütemediğine dikkat çeken Hezer, “Bizim yasama faaliyetlerine katılmadığımız gerekçe gösteriliyor. Ancak Erdoğan’ın talimatı ve Meclisin onayıyla eş genel başkanlarımızın, milletvekillerimizin dokunulmazlıkları iç tüzüğe ve Anayasaya aykırı bir şekilde kaldırıldı, tutuklandılar. Aylardır cezaevlerindedirler ve aylardır yasama faaliyetlerine katılamıyorlar. Bu hukuksuzluk Meclisi zerre rahatsız etmiyor. Mevzu Meclisin eksik vekillerle yasama faaliyetlerini yürütememesi değildir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile iktidar birlikteliğinde HDP’siz bir Meclis yaratma çabası olduğunu aktaran Hezer, yine amaçlananın HDP’ye oy verenleri susturmak olduğunu söyledi. “Hezer “Bizlerin halka karşı sorumluluğu değişmeyecektir. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın, Milletvekilimiz Nursel Aydoğan’ın milletvekilliği düşürüldüğü zaman da söyledik. Bizleri seçen halktır ve ancak halkın kararı ile seçilmişlik görevimiz sona erer.” (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

DİSK kıdem tazminatı için seferberlik ilan etti

SONRAKİ HABER

Çayırova'da inşaat işçilerini taşıyan servis devrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...