31 Mayıs 2017 06:01

Özkök: Darbe kontrollü şekilde öne mi alındı?

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, Genelkurmay Başkanı Akar'ın darbe komisyonuna verdiği yanıtları değerlendirdi ve 'kontrollü darbe' hatırlatması yaptı.

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz Darbe Komisyonuna verdiği yanıtları değerlendiren Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, "Darbe, kontrollü şekilde 6 saat öne mi alındı" sorusunu sordu.

Akar'ın "MİT'e yapılan ihbarda darbe söz konusu değildi. MİT müsteşarının kaçırılmasına yönelik bir ihbardı" dediğini hatırlatan Özkök, "Birtakım askerler gelip, ülkenin istihbaratının başındaki insanı alıp götürecekler... Ne bu şimdi? Basit bir çocuk kaçırma olayı mı?" dedi.

Akar'ın aynı zamanda “MİT’e ihbarın büyük bir planın parçası olduğunu düşündük" ve  "Bu ihbar en başından itibaren çok ciddi bir şekilde ele alınmış ve gerekli tedbirlerin tereddütsüz alınması ve icra edilmesi sağlanmıştır.” dediğini aktaran Özkök, "Açıklamanın başında 'Darbe ihbarı yoktu' ama bu sonunda 'en başından itibaren çok ciddi şekilde ele alınan' bir darbe ihbarına dönüşüyor.
Yani binbaşının getirdiği bilginin bal gibi bir darbe ihbarı olduğu kabul ediliyor.
Önlenemeyen bir darbe planı..." ifadesini kullandı.

Özkök, Akar'ın şu sözlerini de anımsatıyor: “Kanaatimce, alınan bu tedbirlerden dolayıdır ki, hainler paniğe kapılarak, daha sonra sanık ifadelerinden öğrendiğimize göre geç saatlerde yapmayı (saat 03.00) planladıkları işi öne almak suretiyle erkenden ifşa olmuşlardır.”

Özkök, yazısında "Büyük başarının ne olduğunu öğrendiniz mi? Planlanan darbenin başlamasından 12 buçuk saat önce açık açık ihbarı yapılan darbeyi önleyemeyip, öne aldırmak... Ya bu darbe önlenemediği için erkene alınan darbede hayatını kaybeden 250’den fazla insan? Bu senaryoyu onlara da anlatabilecek misiniz?" sorularını sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da çatışma: 2 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

TEOG sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...