31 Mayıs 2017 01:20

‘Kıdem tazminatının fona devri o kadar kolay olmayacak'

TEKSİF Sendikası Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, 'çocuklarımızın torunlarımızın haklarını gasbettirmeyeceğiz' diyor.

Paylaş

Mükerrem YOLLU
Denizli

TÜRK-İŞ’e TEKSİF Sendikası Denizli Şube Başkanı Recep Oktay, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine tepki göstererek “Hükümetin böyle bir değişikliğe gitmesinin sebebini hepimiz biliyoruz,  işsizlik fonunun nerelere çarçur edildiğini, kimler tarafından kimlere verildiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden bu fonda da paranın birikip devletin bu parayı kullanması amaçlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İşsizlik fonundan işçilerin yaralanamadığını, biriken paranın işverenlere dağıtıldığını belirten Oktay “Kıdem tazminatının fona devredilmesinden ziyade, işverenin iflas etmesi veya zarara uğraması durumunda işçiyi birinci alacaklı olarak ataması lazım, yapılması gereken şey budur. Birinci alacaklı devlet ve bankalar, ikinci alacaklı işçi oluyor. O zaman da işçiye bir şey kalmıyor” dedi.

OHAL bahanesiyle grevleri yasaklayan ve sermayedarların çıkarlarını gözeten hükümetin işçilere iyilik olsun diye hareket etmeyeceğini belirten Oktay şunları söyledi:

“Bu memlekette en dürüst vergi ödeyen işçi sınıfıdır. Ama bu memlekette işçi için hiçbir şey yapılmamıştır, yapılmıyor. Hükümet sadece sermayeyi, sadece işverenleri düşünüyor.”

Oktay, fona karşı mücadele konusunda ise “DİSK ile Türk- İş kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı durabilir ama Hak-İş’in karşı duracağını sanmıyorum.  Ama ne olursa olsun biz çocuklarımızın torunlarımızın haklarını gasbettirmeyeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hükümet işçinin yararına bir şey yapmıyor

SONRAKİ HABER

Camda elde edilecek kazanım metale de yansıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa