31 Mayıs 2017 01:08

Spor sadece futbol ve basketboldan ibaret değil

Malatya'dan Ekin Doğan, futbol ve basketbol dışındaki sporlara gerekli önemin verilmemesine tepkisini yazdı.

Paylaş

Ekin DOĞAN
Malatya

Spor yapma olanakları ülkemizde değişkenlik gösteriyor. Sistemin önemli bir açığı da bu olanakları ülkenin geneline yayamıyor olması. Örneğin İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropol şehirlerdeki bir gencin spor yapabilme, sporcu olabilme olanağı ile daha küçük şehirdeki bir gencin olanağı aynı değil. Büyükşehirlerde daha nitelikli spor tesisleri ve daha nitelikle spor hocaları bulunuyorken diğer şehirlerde bu oran azalıyor. Bu doğu illerine gidildikçe daha da vahim duruma geliyor. Yetenekli olan gençler yeteneğinin farkına varamıyor ya da bu yeteneği değerlendiremiyorlar.

Devletin bu olanaklara katkısı konusunda ise futbol ve basketbol gibi sporların öncelikli olarak gündemde tutuluyor. Bir futbol takımımız Avrupa’da başarı elde ettiğinde tüm ülkede bu haber yankılanırken diğer spor branşlarında dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu sporcularımızdan kimsenin haberi olmuyor. Aynı zamanda bu sporcuların spor yapma olanakları göz önüne alındığında futbol veya basketbol ile karşılaştırılamayacak kadar büyük bir fark ortaya çıkıyor. Ülkede emek verip ülkeye başarı sağlayan sporcular emeğinin karşılığını alamıyorlar. 

Yapılması gereken olanakları ülkenin geneline yayıp gençlerin eşit şartlar alında değerlendirilmesidir. Sektörel olarak sermayenin sadece futbola değil, diğer spor branşlarına yayarak tüm emek veren sporcuları eşit olarak değerlendirmektir.

ÖNCEKİ HABER

Meslek liselilerin üniversite hayalleri kuş olup uçtu

SONRAKİ HABER

Hükümet işçinin yararına bir şey yapmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa