30 Mayıs 2017 18:29

Merkel yineledi: Avrupa kaderini kendi ellerine almalı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Trump’la yapılan görüşmelerin ardındanAvrupa’nın kaderini kendi ellerine alması gerektiğini yineledi.

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Trump’la yapılan görüşmelerin sonuçlarını ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendirirken, Avrupa’nın kaderini kendi ellerine alması gerektiğini yineledi.

Hindistan hükümetinin, kabinesiyle yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Merkel, görüşmenin dijital politika, gelişim ve eğitim alanlarında işbirliği anlaşmalarıyla sonuçlandığını söyledi.

Merkel, NATO ve G7 zirvelerinde ABD Başkanı Donald Trump’la yapılan ve ‘hayalkırıklığı yaratan’ görüşmeler sonrası Avrupa-ABD ilişkilerinde kaymalar olduğunu dile getirdi.Almanya Başbakanı, “Biz Avrupa’da kaderimizi kendi ellerimize almalıyız” dedi. Uluslararası sahneye daha çok dahil olmanın, bölgenin kendisine bağlı olduğunu vurgulayan Merkel, Avrupa’nın dünya meselelerinde daha aktif bir oyuncu olması gerektiğini ifade etti.

Merkel, “Transantlantik ilişkiler önemli fakat ama biz küresel bir dünyada yaşıyoruz ve Hindistan’la ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” diye konuştu (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sri Lanka’da sel sonrası salgın tehlikesi

SONRAKİ HABER

Arıcılar merdiven altı üretilen baldan şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...