30 Mayıs 2017 16:35

Koncuk: İktidar destekli bir paralel yapı daha var

CHP’nin Kamu Sen’i ziyaretinde konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk kamuda AKP destekli paralel bir yapı daha oluşturulduğunu söyledi.

Paylaş

CHP heyetinin konfederasyonlarına yaptığı ziyarette konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamuda AKP destekli paralel bir yapı daha oluşturulduğunu söyledi. İsim vermeden Memur-Sen’i tarif eden Koncuk, kendi sendikalarına üye olmayanlara yaşam hakkı tanımayan bu yapının “kamu düzenini altüst ettiğini” belirtti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet dün Kamu Sen genel merkezini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, liyakatin artık kamuda hiçbir şey ifade etmediğini belirterek, “Şu an kamuda maalesef bir paralel yapı daha var. Bütün kamuyu bir ahtapot gibi saran, kendi sendikalarına üye olmayanlara yaşam hakkı tanımamak üzere kurgulanmış, maalesef siyasi iktidardan da destek gören bir paralel yapı var. Bu paralel yapı Türkiye’de kamu düzenini altüst etmektedir” diye konuştu. 

Koncuk, “Umarım siyasi iktidar, bu ikinci kirli paralel yapıya yönelik birtakım tedbirler alır. Eğer almazsa, kamuda çalışma barışı tamamen ortadan kalkar” dedi. 

Koncuk, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda iş güvencesini ortadan kaldıran, sözleşmeli bir yapı oluşturan herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceklerini söyledi. 

‘HAYIR’LARI GELECEK İÇİN BİRLEŞTİRELİM’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, referandumda Türkiye’nin çok farklı kesimlerinin demokraside birleştiğini belirterek, referandumda çıkan ‘hayır’ları, ülkenin geleceği, birliği ve barışı için artırmak istediklerini söyledi. 

Kıdem tazminatının fona devredilmesi konusunun dün Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiğini hatırlatan Ağbaba, “İster memur, isterse işçiler hakkında olsun, alınacak kararların mutlaka sendikalarla istişare edilmesi gerekiyor” dedi. 

‘MEMURLARI TAŞERON YAPMAK İSTİYORLAR’

Hükümetin kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik çabalarına da dikkat çeken Ağbaba, “Bütün memurları taşeron yapmaya zorlayan bir çalışma olduğunu duyuyoruz. Bu tasarıyla, memurların iş güvencesi ortadan kaldırılmak isteniyor. Böyle bir şeye izin verilmemeli. Biz, bunla ilgili Meclis’te her türlü mücadeleyi yapacağız, memurlarla, sendikalarla birlikte olacağız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

AKPM referandum raporu: OHAL demokratik süreci kısıtladı

SONRAKİ HABER

İhraççı Gökçen, Aladağ sanıklarının avukatı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...