30 Mayıs 2017 15:52

Birleşik Metal'den cam işçilerine destek ziyareti

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası yarın Şişecam’a bağlı Çayırova Cam fabrikası işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirecek. 

Paylaş

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve genel yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla yarın Şişecam’a bağlı Çayırova Cam fabrikası işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştireceklerini açıkladı. 

Aynı gün ve saatlerde, grev yasağına karşı eylemlerin devam ettiği Mersin, Lüleburgaz ve Eskişehir fabrikalarına da ziyaretler gerçekleşecek. 

31 Mayıs Çarşamba (yarın) Birleşik Metal’e bağlı tüm fabrikaların vardiya giriş ve çıkışlarında slogan, alkış ve yürüyüşlerle cam işçileriyle dayanışma eylemleri yapılacak.  

‘2015 yılında MESS, bu yıl Asil Çelik ve EMİS grevlerimizin, yine bu yıl Akbank grevinin bakanlar kurulu kararıyla yasaklanmasının ardından cam grevinin de aynı şekilde yasaklanması artık Türkiye’de grev hakkının fiilen ortadan kaldırılmak istendiğinin en açık kanıtı olmuştur.’ Denilen açıklamada Necmettin Aydın grev hakkına sahip çıkan işçilerle işkolu, sendika, konfederasyon ayrımı gözetmeksizin dayanışma içinde olacaklarını belirtti. (Gebze/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gezi annelerine destek açlık grevi ile ilgili soruşturma

SONRAKİ HABER

IŞİD sanığı ‘Ebu Hanzala’ gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...