30 Mayıs 2017 15:10

Demirtaş ilk kez 6 Eylül’de hakim karşısına çıkacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 6 Eylül’de ilk kez SEGBİS yolu ile değil mahkeme salonunda hakim karşına çıkacak.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ilk mahkeme tarihi 6 Eylül olarak belirlendi. Tutuklandıktan 10 ay sonra Ankara’da hakim karşısına çıkması beklenen Demirtaş, ilk kez SEGBİS yolu ile değil mahkeme salonunda hakim karşına çıkacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım günü tutuklanması ve hakkında 142 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan dosyası 17 Nisan tarihinde "güvenlik gerekçesiyle" Ankara'ya nakledilmişti. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine nakledilen dava dosyanın ilk duruşma tarihi 6 Eylül olarak belirlendi. Anayasa Mahkemesi ya da 19. Ağır Ceza Mahkemesi ara duruşma ile tahliye kararı vermez ise, Demirtaş ilk defa tutuklandıktan 10 ay sonra hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

Demirtaş, ilk kez SEGBİS yoluyla değil de mahkeme salonunda hakim karşısında savunmasını yapacak. Demirtaş’ın adil yargılama ilkeleri açısından Sincan Cezaevi’ne nakledilip edilmeyeceği henüz netlik kazanmadı. 

‘GÜVENLİK GEREKÇESİ TATMİN EDİCİ DEĞİL’

Davanın daha önce 11 Ocak’ta Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği, daha sonra “güvenlik gerekçesiyle” nakledildiğini belirten Avukat Mahsuni Karaman, “10 Ocak’ta görülecek dava dosyası 17 Nisan’da Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi” şeklinde konuştu.

Daha önce HDP’li Milletvekillerinin tutuklu bulunduğu dosyaların çeşitli bölge illerinden yine güvenlik gerekçesi ile Diyarbakır’a taşındığını hatırlatan Karaman, “Güvenlik gerekçesi tatmin edici bir açıklama değil, siyasi saiklerle dosyanın Ankara’ya taşındığını düşünüyoruz” diye konuştu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Şenol Güneş 1 yıl daha Beşiktaş'ta

SONRAKİ HABER

'İncirlik'i Almanlara açmamız şu anda mümkün değil' 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa