30 Mayıs 2017 14:59

Tutuklu gazetecilerin karikatürleri Strasbourg sokaklarında

Fransız'ların dünyaca ünlü 'Street Art' sanatçısı C215 Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin yüzlerini Strasbourg sokaklarına çizdi.

Paylaş

Fransız'ların dünyaca ünlü Fransız "Street Art" sanatçısı, daha çok C215 takma ismi ile tanınan Christian Guémy Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin yüzlerini Strasbourg sokaklarına çizdi.

"Reporters Sans Frontieres" Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün inisiyatifi ile başlatılan bir proje çerçevesinde, merkezi Strasbourg'da bulunan İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Birliği parlamento binası civarındaki kaldırımlara Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin karikatürlerini çizmeyi kabul eden C215,  içlerinde Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerinde bulunduğu 10 kadar tutuklu gazetecinin karikatürlerini kaldırımlara çizdi.

Eylem sırasında bir açıklama yapan C215 "siyasi rejimlerin otoriterleştiği dönemlerde maalesef hesap hep gazetecilere çıkıyor, buraya bir sanatçı olarak değil sade bir vatandaş olarak gazeteci tutuklanmalarına ilgisiz kalınmaması için geldim" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Name of the game is martyrdom

SONRAKİ HABER

Şenol Güneş 1 yıl daha Beşiktaş'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...