30 Mayıs 2017 13:58

'Ekolojik yıkımla mücadele haftası' başlıyor

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 'Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası' başlıyor.

Paylaş

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası" başlıyor. Hafta kapsamında yapılacak etkinlikler oda yönetimi tarafından açıklandı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 31 Mayıs-5 Haziran Ekolojik Yıkımla Mücadele haftası kapsamında bir de çağrı metni yayınladı.

İşte TMMOB'dan yapılan o çağrı metni;

31 Mayıs-5 Haziran Ekolojik Yıkımla Mücadele haftası; 31 Mayıs 2011`de HES karşıtı mücadelede kaybettiğimiz Metin Lokumcu`nun ve yine 31 Mayıs 2013`te Gezi Parkı için direnenlerin bizlere ilham vermesiyle isim bulmuş haftadır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ise bizler için hiçbir zaman kutlanacak bir gün olmamış, ekolojik yıkıma dikkat çektiğimiz ve mücadeleye çağrı yaptığımız gün olmuştur. Bizler her yıl bu hafta vasıtası ile kamuoyunu ekoloji sorunlarıyla ilgili bilgilendirmek, toplumda farkındalık yaratmak ve hep birlikte doğa için mücadele etmenin dinamiklerini yakalamak için Odalarımızda, parklarda, köylerde, sokaklardayız. Sizleri de etkinliklerimizde bizlerle birlikte olmaya, doğa için ses vermeye çağırıyoruz.

Ekolojik yıkımla mücadele haftası 2017 etkinlik programı ise şu şekilde sıralandı:

* 31 Mayıs’ta Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla saat 19.30’da Gezi Parkı için bir araya gelinecek.

* 1 Haziran’da Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde 19.00-21.00 saatleri arasında akademisyen Nevzat Evrim Önal’ın katılımıyla “Ekolojik Yıkımın Ekonomi Politiği” konulu söyleşi düzenlenecek.

* 2 Haziran’da Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde 19.00-21.30 saatleri arasında söyleşi ve forum şeklinde oturum düzenlenecek. Oturumda, feminist yazar Handan Koç, “Şehirde Kadın Düşmanlığı”, akademisyen Özge İzdeş “İstihdamda Cinsiyet Eşitsizliği ve İstihdam Odaklı Kalkınma Perspektifinin Vaadettikleri” ve Dr. Bengi Akbulut ise, “Doğa, Kadın ve Ekoloji Mücadelesi: Görünmezi Göstermek” konularıyla yer alacak.

* 3 Haziran’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 17.00-19.30 saatleri arasında “İstanbul’un Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlenecek. Panele katılan akademisyenlerden Mikdat Kadıoğlu “İstanbul Depreme Hazır mı?”, Himmet Murat Güvenç “Zaman İçerisinde İstanbul Nüfusu-Doğru Bilenler, Yanlış Bilenler”, Zerrin Bayrakdar “İstanbul’u Yaşanmaz Hale Getiren Plansız Yatırımlar” ile Mücella Yapıcı ise “İstanbul’da Kentsel Ekolojinin Planlı Çöküşü” konuları hakkında sunum yapacak.

* 4 Haziran’da ise, Silivri’de termik santrallere karşı açık hava toplantısı düzenlenecek.

* 5 Haziran’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 19.00-21.30 saatleri arasında “Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi” isimli belgesel film gösterimi düzenlenecek, ardından Yönetmen Kazım Kızıl ile söyleşi gerçekleştirilecek.(İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Yan Yanayız, Bir Aradayız’ açıklaması yarın 

SONRAKİ HABER

Eşini ve kızını öldürüp intihar etti  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...