30 Mayıs 2017 13:02

Eğitim Sen: Müdür hakkında gerekli işlem yapılsın

Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube, Buca Müşerref Mahmut Tınaz Ortaokulu önünde öğretmen ve öğrencilere yönelik baskıları protesto etti.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube, Buca Müşerref Mahmut Tınaz Ortaokulu'nda idare tarafından hukuksuz, keyfi ve kasıtlı uygulamaların devam ettiğine dikkat çekmek amaçlı okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Buca Müşerref Mahmut Tınaz Ortaokulu'nda 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul idaresinin öğrencilere ve öğretmenlere yönelik hukuksuz, keyfi ve kasıtlı uygulamalarına ilişkin Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube okul önünde basın açıklaması yaptı.     Basın metnini okuyan Şube Başkanı Şenay Akyol, eğitim öğretim yılının ilk döneminde açılan eğitimi destekleme kursunda Cumartesi ve Pazar günleri mevzuatlara aykırı olarak personel çalıştırıldığı ve ücret ödenmediğini söyleyerek, "Yönergede kursa katılan öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği ve kırtasiye giderlerinin bakanlık tarafından karşılanacağı yazıyordu. Ama kursa gelen öğrencilerden 2'şer top fotokopi kağıdı ve 5'er TL para toplanmıştır" dedi. 

Okul müdürünün "Ben müdürüm. İstediğim kadar nöbet görevi veririm" diyerek keyfi şekilde öğretmenlere fazla nöbet görevi verdiğini ifade eden Akyol, "Okul müdürü beden eğitimi öğretmenlerinden birinin mağdur edilmesi ve norm fazlası olarak okuldan gitmesine sebep olacak şekilde gerçeğe aykırı belge düzenlemiştir. Performans puanları ile öğretmeleri tehdit ederek görevini kötüye kullanmıştır. Özellikler Eğitim Sen üyelerine ve işyeri temsilcisine yönelik ayrımcı davranışlarda bulunmakta ve mobing uygulamaktadır" dedi. 

 Okulun fiziki koşullarında hiçbir değişiklik yapılmadan tam güne geçildiğinde, sınıf mevcutlarının iki katına çıkacağını ve öğretmenlerin yarısının norm fazlası olacağını belirten Akyol, "Sıraladığımız şikâyet konularının, hukuksuz, keyfi ve kasıtlı uygulamaların araştırılmasını ve okul müdürü Sabahattin Kurt hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)                                          
 

ÖNCEKİ HABER

Alexandrite Lazer ile istenmeyen tüylere son!

SONRAKİ HABER

‘AB-Türkiye ilişkileri için takvim henüz yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa