30 Mayıs 2017 12:54

Alexandrite Lazer ile istenmeyen tüylere son!

Alexandrite Lazer cihazı ile yapılan lazer epilasyon uygulamalarında, cilde etki eden lazer ışınları, kıldaki melanin pigmentleri tarafından emilir.

Paylaş

Alexandrite Lazer Nedir?

Alexandrite Lazer Flash Lamb adı verilen 2 adet lambaya sahip olan ve paralel şekilde hareket eden ışın demetlerine sahip bir sistemdir. Diğer cihazlara oranla çok daha hızlı atış yapabilen bu cihaz, dünyada en sık tercih edilen sistemlerin arasında yer almaktadır.

Lazer uygulaması öncesi neler yapılmalıdır?

Lazer uygulaması öncesinde uzman hekimler uygulama alanı ve kılları kontrol ederek, kişiye uygun olan cihazı belirlemektedir. Bunun dışında yine kişilerin bölgesinde aşırı kıllar var ise işleme gelmeden 2-3 gün öncesinden bölgenin jilet ya da makineler ile temizlenmesi de önerilmektedir. Ancak kesinlikle uygulama alanına ağda ya da cımbız gibi kıl köklerini alan işlemler uygulanmamalıdır.

Uygulama nasıl etki eder?

Alexandrite Lazer cihazı ile yapılan lazer epilasyon uygulamalarında, Milisaniyelik atışlar sayesinde cilde etki eden lazer ışınları, kıldaki melanin pigmentleri tarafından emilmektedir.
Bu uygulama esnasında sadece kıl kökleri hedef alınmaktadır ve cilt asla herhangi bir zarar görmemektedir. Emilen lazer ışınları bölgede ısınır ve daha sonrasında da kıl köklerinde tahribe neden olarak işlem amacına da ulaşmış olur.

Lazer epilasyon işlemleri kaç seans sürmektedir?

Lazer epilasyon uygulamalarının etki süresi genellikle kişilerin kıl yoğunluğuna ve cilt durumuna göre değişebilmektedir. Ancak ortlama bir süreden söz edilecek olursa genellikle 4 ile 6 seans aralığında istenilen sonuçlar güvenle elde edilebilmektedir.

Alexandrite Lazer neden diğer cihazlardan çok tercih edilmektedir?

Alexandrite Lazer hem kullanım kolaylığı, hem büyük alanlarda atış sayısı fazlalığı nedeni ile kısa sürede uygulanabiliyor olması hem de yok denilecek kadar az bir acı ile uygulanabiliyor olmasından dolayı en çok terci edilen lazer epilasyon cihazları arasında yer almaktadır. Bu sistemin kusur denilebilecek tek özelliği sadece açık ten renkli kişilerde uygulanabiliyor olmasıdır. Bu durum dışında tercih edilmemesine neden olabilecek herhangi bir durum bulunmamaktadır. Ayrıca işlemin ardından kişiler kolaylıkla günlük yaşamlarına geri dönebilmektedir. Sadece dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında uygulama sonrası güneş ile temas gelmektedir.
Lazer epilasyon uygulamaları hangi cihaz ile yapılırsa yapılsın mutlaka işlem sonrasında cilde güneş koruyucu kremler uygulanması ve kişilerin direk olarak güneşin zararlı ışınlarından kaçınması gerekmektedir. Aksi halde güneş ile cildin temas etmesi nedeni ile ciltte kalıcı lekelenmeler meydana gelebilmektedir. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

İZDENİZ'de grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Müdür hakkında gerekli işlem yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...