30 Mayıs 2017 11:21

HDP Kadın Meclisi’nden Besime Konca’nın tutuklanmasına tepki

HDP İstanbul Kadın Meclisi Besime Konca’nın tutuklanmasına tepki göstererek Konca'nın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın tutuklanmasına ilişkin konuşan HDP Istanbul Milletvekili Hüda kaya, "Biz kadınlar olarak, kadın temsilcilerimizi görevlerini yerine getirilmesinin engellenmesine itiraz ediyoruz, bunu kabul etmiyoruz. Her ne olursa olsun biz kadınlar olarak bu insanlık mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca'nın bir kez daha tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla HDP İstanbul İl Örgütü binasında toplantı düzenledi. "Kadınlar iradesine sahip çıkıyor, özgürlüğü için direniyor" pankartının asıldığı toplantıya, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katıldı.

Toplantıda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Batman'da görülecek duruşmasına katılmak üzere Batman'a giden bir siyasetçinin "kaçma" şüphesi ile gözaltına alınarak, tutuklandığını belirtti. Kaya, "Kadınlar olarak, kadın temsilcilerimizin görevlerini yerine getirilmesinin engellenmesine itiraz ediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz ve her ne olursa olsun biz kadınlar olarak bu insanlık mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'MAHKEMELER BU HUKUKSUZLUĞU ÜSTLENMEK İSTEMİYOR'

Kaya'nın konuşması ardından açıklamayı yapan HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Nazlı Andan, hiçbir mahkemenin bu hukuksuzluğun fiili sorumluluğunu üstlenmek istemediğini söyledi. Andan, şunları aktardı: "Dosya ortada kaldı. Tutuklama kararı çıkartan 3. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamayı Sayın Besime Konca'nın davasının görüldüğü 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yapması gerektiğini söyleyerek, işlem yapmayı reddetti." 

'KONCA SERBEST BIRAKILSIN'

"Figenleşeceğiz, Nurselleşeceğiz, Besimeleşeceğiz" diyen Andan, "Yargı süreçlerine hükümet müdahalesinin açık ifadesi olan bu operasyon, Besime Konca'nın tutuklanmasının arkasındaki siyasi iradeyi ve manipülasyonu apaçık ortaya koymuş, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini bir kez daha kanıtlamıştır. Besime Konca hemen serbest bırakılmalıdır" şeklinde konuştu. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Akar'ın Darbe Komisyonuna yanıtları ilk kez yayımlandı

SONRAKİ HABER

'Kırmızı fularlı kız' Karacagil, Rakka'da yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...