30 Mayıs 2017 10:21

Urfa'ya sürgün edilen Mustafa Karadağ'a dayanışma ziyareti

HSK'nin Şanlıurfa'ya sürgün ettiği Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'a dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Paylaş

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararıyla Şanlıurfa'ya sürgün edilen Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'a, Ankara Adliyesindeki odasında dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) aldığı kararla Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'ı Şanlıurfa Adliyesi'ne sürmüştü. Kararın ardından Karadağ'ın Ankara Adliyesi'ndeki odası ziyaretçi akınına uğradı. Karadağ'ı odasında Ankara Hukuk Fakültesi'nde aynı dönemde okuyan sınıf arkadaşları,  Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar üyeleri,  Savunma Hareketi üyeleri ve CHP milletvekilleri ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Karadağ'a çiçekler verildi.

Şanlıurfa'ya sürgün edilmesini değerlendiren Karadağ,  AKP iktidarının yargının içerisinde de muhalif güç olmasını istemediğini söyleyerek, “Siyasi iktidar yargıyı ele geçirmek için ant içmiş durumda. Bütün tasarrufları da bu yönde. Evrensel değerlerde yargıçların muhalif bir ruhla yetiştirilmeleri ön görülmekte. Hatta Alman Mahkemesinin konuşmayan hakimin adalete hizmet edemeyeceği yönünde kararı var. Ancak siyasi iktidar yargıçların konuşmalarını eşitlik ve adaletten yana davranmalarını istemiyor” dedi.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş’ten çay fiyatına tepki 

SONRAKİ HABER

Stuttgart’tan ‘Türkiyeli gazetecilere özgürlük’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...