30 Mayıs 2017 09:57

Zeytinlik alanları imara açan tasarıya tepki

Burhaniye Çevre Platformu öncülüğündeki çevre örgütleri, zeytinlik alanları imara açan yasa tasarısına tepki gösterdi.

Paylaş

Burhaniye Çevre Platformu öncülüğünde bir araya gelen Körfez çevre örgütleri, hükümetin TBMM'ye sunduğu zeytinlik alanları imara açan yasa tasarısına tepki gösterdi.

Çevre ilçeler Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit’ten yaşam savunucularının katılımıyla Burhaniye Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen eylemde konuşan Ayvalık Zeytinciler Derneği Başkanı Aydın Şensal, Edremit Körfezi yerleşkesinde yaşayan nüfusun yüzde 80’inin zeytin ve zeytin ürünlerinden geçimini sağladığını belirtti.

Çıkarılmak istenen yasa ile bir dekar alanda en az 15 zeytin ağacının bulunmaması durumunda bu arazilerin imara açık hale gelerek buralara taş ocağı, termik ve nükleer santrallerin yapılmasının önünün açılacağını, bunun ise tüm körfez bölgesindeki zeytinlikler ve tarım alanları ile sağlıklı yaşam koşullarının ortadan kalkması anlamına geleceğine dikkat çeken Şensal, yasanın geri çekilmesini istedi.

Açıklamaya, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile Ayvalık ve Edremit belediye başkanları Kamil Saka ve Rahmi Gencer de destek verdi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kenan Bilgin dosyası: 'Neyi araştırdınız da bulamadınız!'

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi çalışanları: Davalar bize boyun eğdiremez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...