30 Mayıs 2017 09:29

Bağdat’ta üst üste saldırılar: 20’den fazla ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği bombalı saldırıda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Paylaş

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen çifte bombalı saldırıda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Şiileri hedef alan saldırıyı IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Saldırılardan ilkinin bombalı bir araçla gece yarısı kalabalık bir alışveriş caddesinde meydana geldiği ve bu saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaklaşık 40 kişi de yaralandı. Caddenin Ramazan nedeniyle gece yarısı kalabalık olduğu aktarıldı. Olay yeri ve çevredeki sokaklar polis tarafından kapatıldı. Patlamanın meydana geldiği bölgede çok sayıda binanın hasar gördüğü ve yandığı kaydedildi. Saldırı için hedef seçilen Karada semtinde ağırlıklı olarak Şii nüfus yaşıyor. Saldırıyı ise IŞİD üstlendi. 

İKİNCİ SALDIRI HÜKÜMET BİNASI YAKININDA

Bu saldırıdan kısa bir süre sonra da ikinci bir bombanın hükümet binalarına yakın olan bir bölgede patladığı haberi geldi. Bu patlamada da en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 

IŞİD’in Şiilerin yaşadığı Karada semtinde geçen yıl düzenlenen saldırıda 324 kişi hayatını kaybetmişti. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte radikallerin saldırılarını artırmasından endişe ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da basın özgürlüğü yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Kuşadası'da 700 yıllık zeytin ağacı kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...